• Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte! Průběžně je uvolňujeme podle kapacit.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 ks steaku Sutcha Rump steak Wagyu A5+
  • 10 g Wasabi pasty
  • 400 g smetanového sýru Tartimalin
  • 1 ks květáku
  • 1 ks chilli papričky Jalapeňo
  • 2 dl olivového oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 20 g maldonské plátkové soli
  • 2 dl omáčky Teriyaki
  • 4 g černého sezamu
  • 20 g hráškové klíčky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Celý čerstvý květák očistěte a podélně ho nakrájejte na 1 až 2 cm silné plátky. Poté si nachystejte wasabi krém. Do misky dejte 400 g smetanového sýru Tartimalin a postupně v něm rozmíchejte 20 gramů wasabi pasty. Wasabi přidávejte postupně podle chuti. Ideální je vždy počkat půl minuty, aby se pasta stihla rozvinout a výsledná chuť krému nepřehlušila celý pokrm.
  • 2Plátky květáku pomažte olivovým olejem a posypte třtinovým cukrem a osolte. Gril rozpalte na 200 stupňů. Květák v něm ogrilujte přímou metodou asi 4 minuty z každé strany. Cukr na květáku musí zkaramelizovat. Květák vyndejte z grilu, vložte ho do litinové pánve a posypte ho najemno posekanou chilli papričkou Jalapeňo a v pánvi vložte zpátky do grilu na dalších 5 minut.
  • 3V dalším kroku připravte Wagyu. Maso japonského plemene Wagyu se vyznačuje tím, že je rovnoměrně mramorované, a právě proto je důležité zvolit správnou teplotu i čas grilování. Cílem je dostat teplotu do středu masa tak, abyste z něho získali co nejvíce chuti.
  • 4Steaky lehce potřete teriyaki omáčkou z obou stran a dejte do grilu. Při teplotě 200 stupňů dělejte přímou metodou z každé strany 2 minuty. Ugrilované steaky položte na mřížku a nechte 4 až 5 minut odpočinout.
  • 5Mezitím dejte do skleněné misky hráškové klíčky, které zakápněte olivovým olejem, promíchejte s černým sezamem a jednou lžičkou teriyaki omáčky. A můžete servírovat.
  • 6Steaky pokrájejte rovným řezem přes vlákna na půl centimetrové plátky. Květák nechte v pánvi, přidejte na něj lžicí noky z wasabi krému a položte plátky Wagyu steaku. Nakonec dozdobte ochuceným salátkem z hráškových klíčků.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY