• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g Wagyu
  • 2 ks šalotky
  • 1 pórek
  • 200 g hub shiitake
  • 1 balení tofu Lunter
  • 1 svazek špenátu
  • 1 balení Udon nudlí

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 100 ml sójové omáčky
  • 100 ml mirinu
  • 3 lžíce cukru
  • 50 ml saké
  • 300 ml vody

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na klasický japonský pokrm si nejprve připravte v litinové pánvi omáčku. Do pánve nalijte 100 ml sójové omáčky, 100 ml mirinu, 50 ml saké, 3 lžíce cukru, 300 ml vody a rozmíchejte. Gril rozpalte na 200 až 250 stupňů přímou metodou, pánev vložte do grilu a tekutiny nechte projít varem nebo než se vám cukr rozpustí. Zavařenou omáčku vyndejte z grilu a nechte zchladnout.
  • 2Mezitím si připravte další suroviny. Uvařte si Udon nudle nebo jakékoli skleněné nudle. Pórek nakrájejte na 5 centimetrové kousky. Shiitake houby zbavte nožiček, přepulte a do hlavičky udělejte několik zářezů, aby se lépe grilovali. Dvě šalotky prokrájejte na klínky.
  • 3A nakonec nakrájejte Wagyu na půl centimetrové plátky. Nejprve odkrojte tuk, ten však nevyhazujte, před vložením na gril jím vytřete rošt, připravené suroviny tak získají další chuť.
  • 4Veškerou zeleninu, houby s tofu nyní ogrilujte. Gril mějte otevřený kvůli kontrole jednotlivých surovin. Ogrilované suroviny vyndejte a na rošt vložte připravené tenké plátky Wagyu. Z každé strany grilujte pouze 20 vteřin. Dejte pozor, abyste maso nepřetáhli delší časovou úpravou, nebylo by pak dobré.
  • 5Veškeré ogrilované komponenty vložte do litinové pánve s vychladlou omáčkou. Postupně vložte uvařené Udon nudle, vedle přidejte čerstvý špenát, hovězí plátky Wagyu, grilované tofu, pórek, šalotku a houby shiitake. Takto vyskládanou pánev vložte do grilu a suroviny v něm nechte asi 10 minut ještě prohřát a propojit veškeré chutě.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU