Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 celé farmářské kuře od Maso!
  • Kořenící směs Cajun Spice Mix od Dirty Dog
  • 100 g medu
  • 1 dl slunečnicového oleje
  • 2 dl zakysané smetany
  • 2 ks kukuřičného klasu na gril
  • 100 g popcornu Chio
  • 20 g tymiánu
  • 20 g čerstvého rozmarýnu
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 limetka
  • 500 g salátové okurky
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kuře nařízněte od prsou až k páteři, musí zůstat vcelku. Jedním sekem oddělte křídla, u stehýnek ořízněte nohy a také odsekněte. Kuře rozplácněte a odřízněte žebra s hřbetem a vytvořte z nich dvě části. Vyndejte všechny kosti, kromě stehenních. Maso k nim jen nařízněte, aby k němu dostalo teplo z grilu. Nařízněte lehce i prsa a vykostěné kuře osolte z prořezané strany.
  • 2Do zakysané smetany dejte 2 lžíce kořenící směsi Cajun Spice Mix. Jak název napovídá, obsahuje kajenský pepř, který sice patří k těm pálivějším, ale v této směsi v New Orleanského stylu jen příjemně šimrá. Marinádu na kukuřičné klasy důkladně promíchejte.
  • 3Do zbylé kořenící směsi Cajun Spice Mix dejte trochu sušeného tymiánu a kapku oleje, asi ½ lžíce a připravte si marinádu na kuře. A aby se vám marináda na grilu nepálila, přidejte do ní i stejný poměr vody.
  • 4Gril rozpalte na 180 stupňů přímou metodou. Kusy kuřete dejte na 3 až 4 minuty kůží na litinový rošt. Kuře pak otočte a nechte další 3 až 4 minuty zatáhnout. Horní hranice přímého grilování by neměla přesáhnout 5 minut z každé strany. Do zataženého masa vmasírujte štětcem připravenou marinádu a dejte odležet.
  • 5Namočené dřevěné štěpky dejte přímo na žhavé uhlí. Do grilu vložte konvektor s roštem, který oddělí přímý žár od masa a teplotu v grilu nastavte na 150 až 160 stupňů. A protože je velice důležité u takto rychle připravovaného kuřete dodržet bezpečnou teplotu, použijte nejlépe bezdrátový teploměr. Nejkritičtější teplota je právě kolem kosti, proto ho zapíchněte do stehna. Cílová teplota by měla být pro jistotu okolo 75 stupňů. Maso s teploměrem vložte do grilu tentokrát kůží nahoru asi na 10 minut. Těsně před koncem posekejte trochu čerstvého rozmarýnu a přidejte na zauzované kuře.
  • 6Do předvařených kukuřičných klasů vpíchněte špejle na špízy. Kukuřici potřete medem a dejte do grilu. Kvůli medu je na grilu často otáčejte a dělejte pouze na barvu. Upražený popcorn rozmačkejte v ruce na menší kousky.
  • 7Dále si připravte svěží okurkový salátek. Salátovou okurku pokrájejte na kostičky. Ochuťte bohatě třtinovým cukrem a zakápněte šťávou z jedné limetky. Lehce promíchejte a nechte 5 minut odstát. Salátek nedávejte do lednice, protože by vám zastavila marinování. Ogrilované kukuřičné klasy potřete marinádou ze zakysané smetany a obalte v rozmačkaném upraženém popcornu.
  • 8A můžete servírovat. Na prkénko k zauzenému kuřeti dejte kukuřici obalenou popcornem a dozdobte kousky okurkového salátu.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY