Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA MASO

  • 500 g vepřové krkovice
  • 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman
  • 1 lžíce mirinu (sladké rýžové víno)
  • 1 lžíce posekaného česneku
  • 1 lžíce posekaného zázvoru
  • 1 lžíce řepkový olej

SUROVINY NA YAKISOBU

  • 400 g soba nudlí (lze použít i jiný druh asijských nudlí)
  • 1 malá cibule
  • 1 mrkev
  • 1 žlutou a červenou papriku
  • 100 g čínského zelí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce worcester omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Sezamová semínka a jarní cibulka pro ozdobu
  • Sezamový olej

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Půl kila vepřové krkovice nakrájejte na 3 milimetrové plátky a dejte do připravené marinádu, na kterou potřebujete 1 lžíci řepkového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci mirinu, sladkého rýžového vína, 1 lžíci posekaného čerstvého zázvoru a 1 lžíci česneku. Marinádu důkladně vetřete do masa a nechte alespoň 30 minut marinovat, ideálně přes noc.
  • 2Keramický gril Big Green Egg rozehřejte na středně vysokou teplotu 200 až 250 stupňů přímou metodou. Tenké plátky krkovice vyjměte z marinády a grilujte z obou stran do křupava, abyste na mase vytvořili krásnou kůrčičku, která pak společně s nudlemi a zeleninou vytvoří krásný chuťový vjem. Jedná se o rychlejší způsob grilování, takže maso otáčejte po 1 minutě. Hotové plátky odložte stranou odpočívat.
  • 3Teplotu v grilu snižte na 180 stupňů. Toho docílíte v zeleném vajíčku tak, že snížíte proudění vzduchu zavřením horní části regulačního poklopu a/nebo přivřete spodní větrací dvířka. Do grilu vložte konvektor, který oddělí žár od surovin a vložte do něj nahřát litinovou pánev. V pánvi rozehřejte trochu sezamového oleje a postupně přidejte na plátky pokrájenou cibuli, papriku s mrkví na proužky a čínské zelí nakrájené na větší kousky. Restujte jen 2 minuty, aby zelenina uvnitř zůstala křupavá.
  • 4Do zeleniny přidejte předvařené nudle, promíchejte a nechte minutu prohřát. Yakisobu dokončete přilitím 2 lžic sójové omáčky, 1 lžící ústřicové omáčky, 1 lžící worcesterové omáčky a lžičkou cukru. Přidejte plátky ugrilované krkovice, vše promíchejte a nechte v grilu minutu prohřát.
  • 5Hotové Yakisoba dozdobte sezamovými semínky a pokrájenou jarní cibulkou.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY NA MASO

SUROVINY NA YAKISOBU