2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 7 ks grilovacích chorizo klobásek Caula Chorizo Barbecue
- 150 g medu
- 0,5 l černého piva Ostravar
- 150 g povidel
- 1 kg římského salátu
- 500 g jablek Granny Smith
- 1 ks limety
- 20 g tymiánu
- 10 g rozmarýnu
- 50 g rukoly
- 5 ks pečiva ciabatta
- 20 plátků choriza
- 2 dc olivového oleje
- Sůl
- Barevný pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Gril rozpalte na 200 stupňů, pokrm připravte nepřímou metodou. Nejprve nasekejte najemno čerstvý tymián. Do litinové pánve dejte 150 gramů medu a stejné množství povidel. Přilijte půl litru černého piva, a aby byla marináda opravdu výrazná, pivo svařte. Do pánve s medem a povidly přidejte posekané bylinky a obsah po dobu 10 až 15 minut v grilu zredukujte, tekutinu občas promíchejte. Je důležité ji svařit alespoň na polovinu.
- 2Jablka Granny Smith, která se díky jejich kyselosti obecně hodí do salátů, nakrájejte na jemné nudličky julienne. Do misky natrhejte na větší kousky rukoly s římským salátem. Přidejte sůl s pepřem, zakápněte trochou olivového oleje, a ještě šťávou z limety, aby jablka nezhnědla a zůstala křupavá.
- 3Do grilu dejte chorizo klobásky a nechte je dělat 2 až 3 minuty z každé strany, protože pak je budete dávat do medovo-pivní marinády. A i když se klobásky dělají nepřímou metodou, občas je zkontrolujte, protože v sobě obsahují papriku a mohly by se připalovat.
- 4Klobásky vyndejte z grilu, vložte do svařené marinády, kde je nechte další 3 minuty marinovat. Plátky choriza vyskládejte na rošt a ogrilujte z každé strany. Udělejte z nich hezky křupavé chipsy. Ciabattu nařízněte do poloviny, roztrhněte a dejte krátce opéct do grilu. Jakmile budete mít připraveny všechny komponenty, můžete začít platovat.
- 5Na opečenou ciabattu dejte připravený salátek, na lůžko přidejte klobásky, pokapejte zbytkem medovo-pivní marinády, osolte, lehce zakápněte olivovým olejem a dozdobte chipsy z choriza.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!