Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 7 ks grilovacích chorizo klobásek Caula Chorizo Barbecue
  • 150 g medu
  • 0,5 l černého piva Ostravar
  • 150 g povidel
  • 1 kg římského salátu
  • 500 g jablek Granny Smith
  • 1 ks limety
  • 20 g tymiánu
  • 10 g rozmarýnu
  • 50 g rukoly
  • 5 ks pečiva ciabatta
  • 20 plátků choriza
  • 2 dc olivového oleje
  • Sůl
  • Barevný pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Gril rozpalte na 200 stupňů, pokrm připravte nepřímou metodou. Nejprve nasekejte najemno čerstvý tymián. Do litinové pánve dejte 150 gramů medu a stejné množství povidel. Přilijte půl litru černého piva, a aby byla marináda opravdu výrazná, pivo svařte. Do pánve s medem a povidly přidejte posekané bylinky a obsah po dobu 10 až 15 minut v grilu zredukujte, tekutinu občas promíchejte. Je důležité ji svařit alespoň na polovinu.
  • 2Jablka Granny Smith, která se díky jejich kyselosti obecně hodí do salátů, nakrájejte na jemné nudličky julienne. Do misky natrhejte na větší kousky rukoly s římským salátem. Přidejte sůl s pepřem, zakápněte trochou olivového oleje, a ještě šťávou z limety, aby jablka nezhnědla a zůstala křupavá.
  • 3Do grilu dejte chorizo klobásky a nechte je dělat 2 až 3 minuty z každé strany, protože pak je budete dávat do medovo-pivní marinády. A i když se klobásky dělají nepřímou metodou, občas je zkontrolujte, protože v sobě obsahují papriku a mohly by se připalovat.
  • 4Klobásky vyndejte z grilu, vložte do svařené marinády, kde je nechte další 3 minuty marinovat. Plátky choriza vyskládejte na rošt a ogrilujte z každé strany. Udělejte z nich hezky křupavé chipsy. Ciabattu nařízněte do poloviny, roztrhněte a dejte krátce opéct do grilu. Jakmile budete mít připraveny všechny komponenty, můžete začít platovat.
  • 5Na opečenou ciabattu dejte připravený salátek, na lůžko přidejte klobásky, pokapejte zbytkem medovo-pivní marinády, osolte, lehce zakápněte olivovým olejem a dozdobte chipsy z choriza.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY