Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g instantní polenty
  • 0,5 l plnotučného mléka Ohaře
  • 110 g kozího sýru BEZ KOMPROMISU
  • 1 svazek jarní cibulky
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Do pánve nalijte půl litr plnotučného mléka, osolte a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Jakmile ho přivedete k varu začněte zlehka přisypávat polentu, na půl litru mléka použijte 100 gramů polenty. Je lepší řídit se však tím, jak rychle začne kukuřičná kaše houstnout. Jakmile získá kašovitou konzistenci, vyměňte metličku za gumovou stěrku, abyste ji hezky seškrábli i ze stěn a za stálého míchání ji dalších 4 až 5 minut provařte.
  • 2Formu, v tomto případě nízký pekáček, potřete nepatrně olivový olejem, aby se polenta k formě nepřilepila. Můžete použít třeba i formu na biskupský chlebíček. Hustou kaši vysypte do formy a rovnoměrně uhlaďte. Kaši nechte 2 až 3 hodinky vychladit. Ztuhlou polentu pak vyklopte na prkénko a nakrájejte na silnější hranolky, jako ve videu.
  • 3Polentu můžete grilovat přímo i na samotném roštu, ale protože máme v receptu kozí sýr a jarní cibulku, a ty by vám roštem propadli. Použijte litinovou pánev. Polentu před pečením potřete olivovým olejem ze všech stran, aby se opět na pánvi nepřilepila. Můžete zkusit i fígl s pečícím papírem, který potřete olejem a vložíte dovnitř pánve. A pro lepší manipulaci můžeme do hrubších hranolek zapíchat grilovací špejle.
  • 4Hranolky pečte z každé strany 2 až 3 minuty, dokud nejsou opravdu opečené. Pokrájejte nahrubo svazek jarní cibulky, kterou přidejte na opečenou polentu a dejte na ně rozpustit plátky kozího sýra. Jakmile je polenta opečena do zlatova a sýr se rozpustí jsou hranolky připraveny na servis. Podávat můžete jako přílohu nebo ozdobu salátu, či jako tapas podle chuti.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY