Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 6 ks Rohlíka bulka na burger
  • 3 g kari koření
  • 2 cl sójové omáčky Kikkoman
  • 300 g sýru čedar
  • 200 g žloutků
  • Klíčky z červené řepy
  • Sůl
  • 6 dcl bio slunečnicového oleje Al Natura
  • 40 g dijonské hořčice
  • 1 ks limetky
  • 400 g menší červené řepy
  • 800 g větších brambor
  • 300 g krémového sýru Tartimalin nebo pomazánkové máslo
  • 3 ks avokáda
  • 200 g karotky
  • 300 g salátu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Z mrkve nejprve připravte Julienne, tedy proužky, které se často používají při přípravě salátů. Mezitím si připravte červenou řepu, kterou dejte do alobalu, přidejte olivový olej, sůl můžete i trošku cukru a nechte ji na nízkou teplotu kolem 150 stupňů grilovat. Pokud chcete tento proces urychlit, můžete si ji už předvařenou koupit na Rohlíku. Když pracujete s červenou řepou, doporučujeme použít potravinářské rukavice, abyste se nezašpinili. Julienne proužky udělejte i z ugrilované řepy, a to jednoduše za pomocí škrabky. Plátky zeleniny následně naskládejte na sebe a pokrájejte je na rovnoměrné dlouhé nudličky. Mrkev od řepy držte odděleně, aby se vám v této fázi mrkev neobarvila.
  • 2Dále si připravte z větších brambor gigahranolky podle videa. Z odřezků si pak můžete udělat třeba bramborovou polévku anebo krém. Připravené hranolky dejte na alobal, pomažte slunečnicovým bio olejem Al Natura. Mezi brambory nechte rozestupy, protože je v nich škrob, bohatě osolte, alobal zabalte a vložte do rozpáleného grilu na 150 stupňů dělat 10 minut. K hranolkům si dejte do grilu rozpálit také litinovou pánev.
  • 3Vraťte se k salátu. Proužky řepu i karotky zakápněte šťávou z limety. Oboje trochu osolte a zakápněte lehce bio olejem. Použijte skutečně slunečnicový olej, protože olivový olej by přehlušil chuť řepy a mrkve. Komponenty v salátech samostatně promíchejte.
  • 4Na majonézu si připravte 4 žloutky, slunečnicový olej, prach z červené řepy, kari koření, dijonskou hořčici a limetu. Na avokádový krém si zase připravte krémový sýr Tartimalin, avokádo a opět limetku.
  • 5Žloutky jsou jeden tuk, ty v misce rozmíchejte ideálně vychlazené se slunečnicovým olejem, což je druhý tuk. Jedná se tedy o spojování dvou tuků, s tím pomůže i 40 gramů dijonské hořčice, která v sobě obsahuje kyselost a pomáhá oba tuky spojit. Použít můžete navíc i limetovou nebo citrónovou šťávu anebo rozvar z vinného octu. Do žloutků za stálého míchání přilévejte pomalu 4 dcl oleje a vymíchejte v krémovou konzistenci. Pokud se vám majonézu nedaří vymíchat, můžete si pomoci malou kostkou ledu, která žloutky zchladí. Do majonézy nakonec přidejte trochu soli, kapku limetkové šťávy.
  • 6Majonézu rozdělte do dvou misek a do jedné zamíchejte kari koření a dejte ji alespoň na 5 minut odstát do lednice, aby se v majonéze rozvinula chuť koření. Do druhé misky s majonézou přidejte 2 lžíce sušené červené řepy, zamíchejte a také nechte odstát na chladném místě.
  • 7V mělčí misce rozmačkejte avokádo ale ne úplně, chceme v krému cítit jeho kousky. Na 1 avokádo použijte 1 lžíci sýru Tartimalin, lehce zamíchejte a zakápněte trochou limetové šťávy.
  • 8Než se ale dostaneme k masu, vyndejte z grilu a alobalu gigahranolky. Při stejné teplotě jej vložte na rozpálenou litinovou pánev a opečte 1,5 až 2 minuty z každé strany.
  • 9Připravte si bulky, ideální jsou ty voňavé, křehké a vláčné, které si nechal Rohlík speciální vyrobit. Bulky rozkrojte podél a pomocí tvořítka anebo skleničky vykružte v horní části bulek kloboučky.
  • 10Maso! dochuťte pouze 2 cl sójové omáčky. Z masa v misce pořádně vymačkejte vzduch. Na pečící papír dejte kapku oleje a za pomoci tvořítek vytvarujte 1 až 1,5 cm vysoké velké a malé masové placky, jako ve videu. Uprostřed placek pak udělejte prstem důlek, aby se maso uprostřed nenafouklo. Po ugrilování se totiž maso vyrovná do stejného tvaru.
  • 11Gril rozpalte na 230 stupňů a burgery vložte na litinový rošt. Při této teplotě stačí 2 až 3 minuty z každé strany. Pro děti je samozřejmě vhodnější propečenější maso než třeba pro dospělé. Že jsou burgery hotové poznáte podle toho, že se z roštu odlepí a v jádru masa je 72 stupňů, zejména právě pro děti. Na burgery vložte čedar a nechte ho 10 až 20 vteřin v grilu rozpustit.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Z grilu vyndejte opečené gigahranolky a dejte na talíř. Poslední komponent, který bude potřeba ogrilovat jsou bulky včetně kloboučků. Vložte je do grilu na 30 vteřin z obou stran. A můžete servírovat.
  • 2Ochucenou červenou řepu zamíchejte s karotkovým salátem. Na spodní část bulky dejte majonézu z červené řepy a vedle kari majonézu. Trošku frisée salátu, přidejte burgerové maso, zaklopte vrchní bulkou s otvorem, a do otvoru nandejte salát z řepy a mrkve. Dozdobte klíčky červené řepy a zaklopte vykrojeným kloboučkem.
  • 3Na talíř vedle burgeru nandejte avokádový krém, přidejte k němu giga hranolku. Burger nakonec posypte trochou sušené červené řepy a umělecké dílo dokončete pár tahy z netradičních majonéz.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY