• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g hovězího pupku Qualivo
  • 4 lžíce sójové omáčky Kikkoman
  • 2 lžíce rýžového vína Mirin
  • 2 lžíce Sake
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý zázvor
  • Jarní cibulka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP NA MARINÁDU

  • 1Na Yakiniku si připravte půl kila hovězího pupku. Ideální je jemné a chutné Qualivo z farmy z Choťovic. Do nízkého plechu, ve kterém budete pupek marinovat, dejte 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce Sake, 2 lžíce Mirinu, 1 lžíci sezamového oleje, 1 lžíci cukru, jemně nasekaný stroužek česneku a kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru. Vše promíchejte tak, aby se vám cukr rozpustil.

POSTUP NA STEAK

  • 1Dále si nakrájejte hovězí pupek na 2milimetrové tenké plátky. Maso je důležité nakrájet šikmo přes vlákna, aby nebylo při konzumaci tuhé. Plátky masa vložte do marinády a nechte ho v něm alespoň 30 minut, nejlépe však přes noc marinovat. Poté dejte maso odkapat.
  • 2Gril roztopte na 230 stupňů, plátky masa grilujte přímou metodou 1 až 2 minuty z každé strany nebo dokud nezískají pěknou kůrčičku. Zbylou marinádou můžete chuť masa v grilu zvýraznit. Při grilování musíte být velice opatrní, abyste maso nepřetáhli a zůstalo i po úpravě šťavnaté. Po vyndání z grilu posypte maso najemno posekanou jarní cibulkou, lehce opepřete a servírujte na talíř.
  • 3Hovězí Yakiniku můžete doplnit o čerstvou zeleninu anebo vařenou rýži. Nebojte se však experimentovat i s dalšími druhy marinád a přílohami podle vlastních chutí.
Hoď to na gril
Rohlíkův letní grilovací seriál, během kterého vám ukážeme spoustu receptů a inspirace! Ve spolupráci s Big Green Egg jsme si pro vás připravili parádní recepty, které pro nás připravili ty největší grilmasteři z celého Česka!

SUROVINY