8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g listového těsta
- 50 g baby špenátu
- 100 g sýru Hallumi
- 80 g prosciutto crudo
- 20 g piniových oříšků
- 1 vejce
- Sůl
- Čerstvě mletý bílý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těsto rozválíme na obdélník, nebo koupíme těsto již rozválené. Kráječem na pizzu nakrájíme z obou delších boků těsto na cca 2 cm proužky, pod úhlem 45 stupňů. Nepřekrojíme celé těsto, ale vznikne nám uprostřed celistvý pruh o šířce cca 10 cm. Na tento pruh poklademe baby špenát, který osolíme a opepříme.
- 2Následně přidáme zprudka a dokřupava orestovaný a na kostky nakrájený sýr Hallumi, dále piniové oříšky a prosciutto crudo.
- 3Závin tvoříme tak, že pruhy z každé strany dvakrát zatočíme do vrutu a společně spojíme. Jakmile budeme mít takto závin nachystaný, potřeme ho rozšlehaným vejcem a opepříme.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů dozlatova cca 20 - 25 minut.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.