Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g tresky s kůží
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • Sůl
  • Rýžový papír
  • 50 g galangalu
  • 3 ks citronové trávy
  • 2 šalotky
  • 4 limetkové listy (čerstvé nebo sušené)
  • 1 červená chilli paprička
  • 500 ml rybího nebo zeleninového vývaru
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 - 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • 4 ks limetkového kaviáru (finger limes)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP TOM YUM OMÁČKA

  • 1Šalotku oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Dejte ji do kastrolu s rozehřátým olejem a orestujte do hněda. Během restování ji občas promíchejte aby se nespálila.
  • 2Galangal, chilli papričku a citronovou trávu nasekejte na menší kousky a společně s protlakem přidejte k zarestované šalotce. Za stálého míchání vše restujte zhruba 1 minutu. Přilijte vývar, kokosové mléko a přihoďte limetkové listy. Promíchejte, přiveďte k varu a poté plamen ztlumte na minimum. Tekutina by měla jen lehce probublávat. Vařte do doby až se celý obsah zredukuje asi na polovinu. Omáčka by měla mít hladkou, krémovou konzistenci.
  • 3Po uvaření obsah kastrolu přeceďte a dochuťte rybí omáčkou. Všechnu zeleninu již nebudete potřebovat, proto ji můžete vyhodit.

POSTUP U TRESKY

  • 1Rybí filet naporcujte a ze všech stran dobře osolte
  • 2Na pánvi rozehřejte olej a položte na něj porce tresky kůží dolů. Prvních pár sekund filety přidržte prsty aby se na pánvi nekroutily. Pečte do doby až kůže začne zlátnout a bude na dotek křupavá.
  • 3Poté filety otočte a přidejte do pánve máslo. Rybu opékejte ještě asi 1 minutu (v závislosti jak vysoké máte filety). Během opékání rybu polévejte máslem z pánve. Po upečení filety z pánve vyberte.
Tip
Filet tresky položte do středu talíře. Omáčku smíchejte s koriandrovým nebo petrželovým olejem. Přidejte do ní limetkový kaviár a omáčku nalijte do talíře k rybě. Talíř můžete ještě ozdobit rýžovým chipsem, který připravíte vysmažením rýžového papíru. Bylinkový olej připravíte velice jednoduše, stačí když do blenderu dáte asi 30 g jakékoliv bylinky, 100 ml rostlinného oleje, špetku soli a necháte mixovat zhruba 5 minut. Poté olej přecedíte a máte hotovo.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY