• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g rýže Arborio
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 150 ml bílého suchého vína
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 50 g parmazánu
  • Čerstvý tymián
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do hrnce dejte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Do vroucí vody ponořte všechen špenát a nechte ho 1 minutu povařit. Poté ho vyndejte a ponořte do misky s ledovou vodou aby se ochladil. Dobře ho vyždímejte a dejte do blenderu. Přidejte 20 g parmazánu, špetku solu, 1 PL oleje a trochu vody kde se špenát blanšíroval. Vše vymixujte do hladkého krému a zatím nechte stranou.
  • 2Do hlubší pánve dejte přibližně 40 g másla a trošku olivového oleje a nechte na mírný stupeň rozehřát.
  • 3Šalotku oloupejte, nakrájejte najemno a přidejte do pánve. Orestujte ji dosklovita, poté přidejte najemno nasekaný česnek. Vše restujte ještě zhruba 1 minutu. Přidejte rýži a za stálého míchání ji lehce orestujte. Zrnka rýže by měla začít sklovatět. Přidejte víno, čerstvý tymián, trochu soli a pepře. Zamíchejte a na mírném plameni nechte víno skoro zcela vyredukovat. Poté postupně do pánve přilévejte horký vývar. Vždy přidejte jednu naběračku, zamíchejte a počkejte až se skoro všechna tekutina vstřebá do rýže. Tímto způsobem postupujte až spotřebujete všechen vývar a rýže bude uvařená tzv. al dente. Poté pánev odstavte, přidejte špenátový krém, zbytek nastrouhaného parmazánu a také zbylé máslo nakrájené na kostičky. Vše dobře promíchejte do krémové konzistence.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY