4 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 4 vejce
- 8 g vanilkového cukru krystal
- 20 g cukru krystal
- 300 ml polotučného mléka
- 200 g mouky hladké
- 30 g rozinek
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce cukru moučka
Ingredience k TIPU
- Jablečné pyré
- nebo jablečná přesnídávka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Připravte si vyšší nádobu a větší mísu.
- 2Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vložte do připravené vyšší nádoby, přidejte k nim špetku soli a ručním šlehačem z nich při vysokém výkonu vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2–3 minuty).
- 3Žloutky vložte do připravené větší mísy, přidejte k nim vanilkový a bílý cukr krystal a obsah mísy šlehejte ručním šlehačem 1–2 minuty při vysokém výkonu, dokud nevyšleháte pěnu.
- 4Do žloutkové pěny přimíchejte mléko, poté mouku a následně opatrně vmíchejte sníh z bílků. Nakonec do mísy přidejte rozinky a promíchejte. Vznikne tak hladké, nadýchané těsto.
- 5Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte máslo. Poté do pánve nalijte připravené těsto a zvolna ho opékejte 3–5 minut na mírném až středním plameni, dokud na povrchu mírně nezatuhne a po nadzvednutí vidličkou nebude zlatavé. Následně těsto vařečkou natrhejte na menší kousky a postupně je otáčejte, aby se opekly i z druhé strany. Po otočení je opékejte další 2–3 minuty.
- 6Opečený trhanec rozdělte na 4 porce, každou posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s jablečným pyré nebo jablečnou přesnídávkou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.