Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PorceDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 4 vejce
  • 8 g vanilkového cukru krystal
  • 20 g cukru krystal
  • 300 ml polotučného mléka
  • 200 g mouky hladké
  • 30 g rozinek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru moučka

Ingredience k TIPU

  • Jablečné pyré
  • nebo jablečná přesnídávka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Připravte si vyšší nádobu a větší mísu.
  • 2Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Bílky vložte do připravené vyšší nádoby, přidejte k nim špetku soli a ručním šlehačem z nich při vysokém výkonu vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2⁠–⁠3 minuty).
  • 3Žloutky vložte do připravené větší mísy, přidejte k nim vanilkový a bílý cukr krystal a obsah mísy šlehejte ručním šlehačem 1⁠–⁠2 minuty při vysokém výkonu, dokud nevyšleháte pěnu.
  • 4Do žloutkové pěny přimíchejte mléko, poté mouku a následně opatrně vmíchejte sníh z bílků. Nakonec do mísy přidejte rozinky a promíchejte. Vznikne tak hladké, nadýchané těsto.
  • 5Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte máslo. Poté do pánve nalijte připravené těsto a zvolna ho opékejte 3⁠–⁠5 minut na mírném až středním plameni, dokud na povrchu mírně nezatuhne a po nadzvednutí vidličkou nebude zlatavé. Následně těsto vařečkou natrhejte na menší kousky a postupně je otáčejte, aby se opekly i z druhé strany. Po otočení je opékejte další 2⁠–⁠3 minuty.
  • 6Opečený trhanec rozdělte na 4 porce, každou posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Tip
Podávejte s jablečným pyré nebo jablečnou přesnídávkou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU