10 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 60 g mandlové mouky
- 140 g mletých ovesných vloček
- 40 g pistáciových ořechů
- 80 g kešu ořechů
- 40 g kokosového oleje
- 60 g čekankového sirupu
- 60 g mandlového másla
- 200 g bílé čokolády
- 75 g baby špenátu
- 50 g hořké čokolády
- Červená marmeláda
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ořechy najemno nameleme. V misce smícháme mandlovou mouku, ovesné vločky a namleté ořechy. Přidáme rozehřátý kokosový olej, mandlové máslo a osladíme čekankovým sirupem. Uhněteme konzistentní těsto. Nejlépe k vytvoření použijeme přímo formy na tyčinky. Pokud nemáme, vytvoříme souměrné tyčinky ručně. Dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu. Pro urychlení můžeme použít i mrazák.
- 2Špenát rozmixujeme s trochou vody. Ve vodní lázni roztopíme bílou čokoládu. Do poloviny přidáme špenát a čokoládu obarvíme. Tyčinky na Frankeisteiny namočíme v zelené čokoládě, po zaschnutí dozdobíme hnědou čokoládou, oči uděláme z mandlí. Bílou čokoládu dáme do sáčku a rožek ustřihneme. Čokoládou políváme tyčinky, uděláme oči a dozdobíme marmeládou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.