4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 střední syrové brambory varného typu
- 60 g Eidamu
- 1 lžíce řepkového oleje
- 60 g kuřecí šunky
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve oloupejte brambory a nastrouhejte je najemno. Nastrouhané brambory vložte do větší mísy, zalijte je vodou a nechte je ve vodě 15–20 minut, aby pustily škrob. Mezitím si nastrouhejte eidam najemno.
- 2Až brambory pustí škrob, sceďte je, propláchněte pod studenou vodou a osolte.
- 3Nyní si na pánvi rozehřejte nepřilnavou pánev na středním plameni a v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje. Z propláchnutých brambor vymačkejte veškerou část vody a pomocí lžíce vytvarujte celkem 8 placiček o průměru cca 7 cm, které pokládejte na pánev a opékejte na středním plameni 3–4 minuty z každé strany.
- 4V průběhu opékání si předehřejte troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 5Opečené placky dejte na připravený plech. Na 4 z nich rozdělte ½ množství nastrouhaného eidamu, na eidam naskládejte všechnu šunku a na šunku rozdělte zbytek nastrouhaného eidamu. Takto připravené placky přiklopte zbýlými 4 plackami. Následně plech vložte do trouby a placky pečte 10–12 minut při 200 °C.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.