4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks mletého hovězího masa na hamburger
- 4 ks bulky na hamburger
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 1 ks velkého masitého rajčete
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička uzené červené papriky
- 3 ks červené cibule
- 4 lžíce Jack Daniel´s medovoé BBQ omáčky
- 4 ks plátku slaniny
- 1 velká hrst rukoly
- Slunečnicový olej
- Čerstvě mletý černý pepř
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Coca-Cola
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso před grilováním necháme odležet mimo lednici na pokojovou teplotu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Orestujeme na slunečnicovém oleji, jakmile zesklovatí, přidáme Jack Daniel´s omáčku a necháme na mírném plameni zkaramelizovat. Majonézu smícháme s uzenou paprikou a dáme odležet do lednice.
- 2Maso potřeme olejem, opepříme (případně osolíme, pokud již není maso solené) a grilujeme na rozpáleném grilu cca 4 minuty z každé strany, aby zůstalo lehce růžové uprostřed. Na grilu společně také opražíme slaninu a dokřupava opečeme rozpůlené bulky. Jakmile bude maso dohněda upečené, posypeme parmezánem a necháme minutu odpočívat.
- 3Spodní část bulky potřeme majonézou, následně poklademe rukolu, maso, karamelizovanou cibulku, slaninu, plátek rajčete a přiklopíme vrchní částí bulky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.