Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 900 g vepřové panenky
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 30 g másla
  • 200 ml smetany (33 % tuku)
  • 1 lžíce bílé pšeničné mouky hladké
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 20 ml brandy nebo bílého vína (můžete vynechat)
  • 60 g žluté cibule
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu (lze použít i sušený)
  • 2 lžíce kuliček černého pepře (lze použít i nakládaný)
  • Sůl
  • Mletý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si najemno nakrájejte cibuli. Poté na středním plameni rozpalte menší hrnec s máslem a 2 lžícemi slunečnicového oleje. Jakmile bude tuk rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 3–4 minuty na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přisypte mouku a za stálého míchání vytvořte světlou jíšku (cca 2–3 minuty).
  • 2V momentě, kdy bude jíška hotová, nalijte do hrnce brandy nebo víno a zhruba 30 sekund ponechte, aby se vypařil alkohol. Následně přilijte vývar, přidejte tymián a černý pepř, důkladně promíchejte, přiklopte pokličkou, plamen stáhněte na mírný stupeň a za občasného míchání zvolna vařte 18–19 minut.
  • 3Nyní si připravte vepřovou panenku: Omyjte ji, osušte, očistěte od blan, osolte, opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
  • 4Následně předehřejte troubu na 170–175 °C a připravte si pánev (⌀ alespoň 27 cm) vhodnou do trouby. Na pánev nalijte 2 lžíce slunečnicového oleje a rozpalte jej na středním stupni plamene. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve vepřovou panenku a opékejte ji na středním plameni 3–4 minuty z každé strany. Po opečení pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 12–13 minut na 170–175 °C. Hotovou vepřovou panenku vyjměte z trouby a zabalte na 6–7 minut do alobalu, aby se odležela a po nakrájení nepouštěla šťávu.
  • 5Zatímco je vepřová panenka zabalená v alobalu, dodělejte omáčku: Zvyšte plamen na střední stupeň, přilijte smetanu, osolte a 4–5 minut provařte. Jakmile bude omáčka provařená, vypněte plamen a pomocí tyčového mixéru ji rozmixujte dohladka.
  • 6Nyní si vybalte vepřovou panenku z alobalu a nakrájejte ji na plátky o šířce cca 1 cm. Na talíř nalijte pepřovou omáčku, na omáčku položte vepřovou panenku a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE