Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g hladké celozrnné pšeničné mouky
  • 250 g polohrubé mouky plus 2 - 3 lžíce na dotažení správné konzistence
  • 30 g cukru krupice
  • 7 g soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 1/3 čajové lžičky mleté skořice
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 140 g plnotučného mléka
  • 100 g vody
  • 90 g másla
  • 1 vajíčko plus 1 žloutek pokojové teploty + 1 vajíčko na potření před pečením

SUROVINY NA NÁPLŇ A DOKONČENÍ

  • 440 g švestkových povidel
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce rumu (do povidel) + 1 lžíce rumu na potření po upečení
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 300 g čerstvých zralých meruněk
  • Rostlinný olej

SUROVINY NA DROBENKU

  • 60 g polohrubé mouky
  • 60 g másla
  • 45 g cukru krupice

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na těsto smíchejte v míse od robota 200 g mouky, sůl, cukr, droždí a skořici a kůru. V rendlíku smíchejte mléko, vodu a máslo a zahřejte na cca 50 stupňů (musí být teplé, aby se rozpustilo máslo, ale nemělo by se vařit). Přidejte k moučné směsi a míchejte dohladka (v robotu použijte pádlový nástavec). Vmíchejte vejce a žloutek a začněte přisypávat zbytek mouky. Po chvíli vyměňte nástavec za hák a hněťte cca 8-10 minut. Případně dosypte trochu polohrubé mouky na dotažení (těsto bude lepkavé, ale nemělo by být příliš mazlavé). Zformujte do koule a dejte do mísy vymazané olejem a přikryté kynout na teplé místo na cca hodinu.
  • 2Těsto na pracovní ploše vyválejte na obdélník o tloušťce cca 0,5 - 1 cm. Potřete povidly smíchanými s rumem po celé ploše (vynechte cca 1 cm u krajů, aby se vám těsto dobře zavinovalo a drželo). Sviňte po delší straně do utažené rolády a přitlačte šev (spojte těsto). Rozřízněte podélně téměř celou roládu na dvě stejně silné části tak, aby jeden konec (vzdálenější od vás) zůstal spojený (nechte konec na cca 5 cm nerozřízlý). Překládejte opatrně jeden konec přes druhý zleva doprava (sviňte do copu ze dvou pramenů). Když máte cop spletený, rozřízněte i druhý konec a dopleťte cop i na této straně.
  • 3Dno dortové formy o průměru 28 cm vyložte pečicím papírem a boky vymažte máslem. Cop sviňte do kruhového tvaru („šnek“) a vložte připravený koláč do formy. Přikryjte volně fólií a nechte na teplém místě kynout cca 40 minut až hodinu Pomašlujte vajíčkem. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Ty zasuňte do pletence do míst, kde je těsto rozřízlé a jsou vidět povidla, a mezi prameny. Nebojte se meruňky zatlačit pořádně dovnitř, aby se dostaly do koláče.
  • 4Na drobenku smíchejte všechny ingredience rukama a posypejte hojně celý povrch koláče (zejména místa s meruňkami). Pečte cca 50 – 60 minut (horní dolní ohřev) v troubě na 180 stupňů. Hlídejte si barvu a případně přikryjte v průběhu pečení alobalem.
  • 5Po upečení ihned potřete řádně směsí másla, rumu a moučkového cukru a nechte ve formě vychladnout na mřížce.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ A DOKONČENÍ

SUROVINY NA DROBENKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE