4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g dužniny žluté papriky
- 300 g dužniny červené papriky
- 150 g oloupané cibule
- 10 g oloupaného česneku
- 300 g oloupaných brambor
- 80 g rostlinného oleje
- 20 g hladké mouky
- 10 g sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- 1,1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka pepře
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájíme najemno. Papriky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Česnek nakrájíme na jemné plátky. Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a ponoříme je do studené vody, aby nezešedly, než na ně přijde řada.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Přidáme papriku a česnek a 1 minutu mícháme. Přidáme hladkou mouku a sladkou a pálivou papriku a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přilijeme vývar, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme na mírném ohni nezakryté 10 minut.
- 3Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, pepř a v dlani promnutou majoránku. Přivedeme k varu, promícháme, stáhneme oheň na třetinu a vaříme dalších 15 minut nebo než budou brambory měkké.
- 4Hotovou polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef