4 SÁČKYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- celer
- červená cibule
- mrkev
- salátová okurka
- řepa
SUROVINY NA LÁK
- 500 ml bílého vinného octa
- 500 g cukru krupice
- 50 g hořčičného semínka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP PŘÍPRAVY ZELENINY
- 1Okurku omyjeme a osušíme. Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 mm. Jednotlivé druhy zeleniny narovnáme do sklenic s uzavíratelným víkem.
POSTUP NA LÁK
- 1V hrnci smícháme všechny suroviny a 500 ml vody a necháme je přejít varem. Stáhneme z ohně a necháme odstát 30 minut. Důkladně promícháme.
- 2Teplý lák přecedíme přes cedník a zalijeme jím sklenice se zeleninou. Sklenice dáme do lednice a necháme 36 hodin marinovat.
Tip
Vlastníte-li vakuovačku, vložte zeleninu (každý druh zvlášť) maximálně ve dvou vrstvách do plastových sáčků určených pro vakuování potravin, přilijte několik lžic nálevu a zavakuujte na 100 %.
Nechte 12 hodin v lednici a můžete servírovat jako přílohu k mnoha pokrmům.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef