Košík

4 SÁČKYDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • celer
  • červená cibule
  • mrkev
  • salátová okurka
  • řepa

SUROVINY NA LÁK

  • 500 ml bílého vinného octa
  • 500 g cukru krupice
  • 50 g hořčičného semínka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP PŘÍPRAVY ZELENINY

  • 1Okurku omyjeme a osušíme. Ostatní zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 mm. Jednotlivé druhy zeleniny narovnáme do sklenic s uzavíratelným víkem.

POSTUP NA LÁK

  • 1V hrnci smícháme všechny suroviny a 500 ml vody a necháme je přejít varem. Stáhneme z ohně a necháme odstát 30 minut. Důkladně promícháme.
  • 2Teplý lák přecedíme přes cedník a zalijeme jím sklenice se zeleninou. Sklenice dáme do lednice a necháme 36 hodin marinovat.
Tip
Vlastníte-li vakuovačku, vložte zeleninu (každý druh zvlášť) maximálně ve dvou vrstvách do plastových sáčků určených pro vakuování potravin, přilijte několik lžic nálevu a zavakuujte na 100 %. Nechte 12 hodin v lednici a můžete servírovat jako přílohu k mnoha pokrmům.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SUROVINY NA LÁK