Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,6 kg celého kuřete
  • 150 g kuskusu
  • 70 g sušených meruněk (nahrubo nasekaných)
  • 35 g na pánvičce opečených pistácií (nahrubo nasekaných)
  • Kůra a šťáva z 1 citronu
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 3 šalotky (jemně nakrájené)
  • 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 svazku koriandr (jemně nasekaného)
  • 1/4 svazku oregána (jemně nasekaného)
  • Sůl

SUROVINY K TIPU

  • Nakládaný lilek
  • 250 g nesoleného másla pokojové teploty (nakrájeného)
  • 1/4 svazku petržele (jemně nasekané)
  • Citronová šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku (rozdrcené)
  • Aromatické koření

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Předehřejte troubu na 200°C.
  • 2Pomocí papírové utěrky osušte kuře po celém povrchu.
  • 3Meruňkovou kuskusovou nádivku připravíte tak, že kuskus a citronovou kůru dáte do žáruvzdorné mísy a vmícháte horký vývar. Pevně ​​zakryjte potravinářskou fólií a nechte 6-8 minut stát, dokud kuskus nezměkne. Poté přidejte, nakrájené sušené meruňky, pistácie, česnek, šalotku, koření a promíchejte.
  • 4Do kuřete dejte co nejvíce směsi kuskusu a svažte kuchyňským provázkem.
  • 5Celé kuře osolte a ponechte si zbývající kuskusovou směs. Kuře položte na mřížku do hlubokého pekáče a pečte 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut, dokud není kuře propečené.

TIP

  • 1Kuře doporučujeme potřít máslem z lilku. Vložte máslo do mísy stojanového mixéru s lopatkovým nástavcem a šlehejte při vysoké rychlosti po dobu 6-8 minut, dokud nebude světlé a nadýchané. Snižte rychlost na minimum, přidejte zbývající ingredience a polovinu nakládané lilkové směsi. Podle chuti okořeňte (recept je marocký, takže by koření mělo být aromatické. Doporučujeme - tymián, kardamon, koriandr, římský kmín, paprika sladká a kajenský pepř.) a míchejte, dokud se dobře nespojí. Směs srolujte a zabalte do potravinářské fólie. Poté nechte vychladit v lednici.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY K TIPU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE