4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g polenty Alnatura
- 150 g sterilované kukuřice Alnatura
- 1 lžíce sušeného oregana Alnatura
- 10 g másla
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g konzervovaných rajčat Alnatura
- 2 lžičky třtinového cukru
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V hrnci smícháme 0,5 l vody, 1/2 lžičky soli a máslo. Přivedeme k varu. Suchou polentu smícháme s oreganem, které promneme v dlaních, aby se rozvonělo. Polentu s oreganem nasypeme do vody a zamícháme. Za občasného míchání necháme na mírném plameni zhruba 5 minut probublávat.
- 2Mezitím najemno nakrájíme cibuli a česnek na plátky. Na 1 lžíci olivového oleje společně orestujeme. Jakmile bude cibule i česnek dozlatova, přidáme rajčata. Přimícháme třtinový cukr, osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut redukovat.
- 3Jakmile bude polenta hotová, přimícháme kukuřici. Velkou pánev zlehka potřeme olivovým olejem a po celé ploše rozprostřeme polentovou směs. Na středním plameni necháme chvíli zatuhnout a rozkrájíme na 8 trojúhelníků. Z této strany ještě dopečeme, dokud nebude pevná zlatavá kůrka. Poté půjde polenta otočit a stejně opečeme i z druhé strany.
- 4Zredukovanou rajčatovou směs rozmixujeme.
- 5Polentové placky podáváme samotné s rajčatovým dipem, nebo jako přílohu. Skvěle chutnají posypané čerstvou jarní cibulkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.