4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g hnědých žampionů
- 3 lžíce olivového oleje
- 15 g másla
- 50 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 1 hrst čerstvé hladkolisté petrželové natě (můžete vynechat)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 4 vejce velikosti M
- 50 g parmazánu
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
- 2Žampiony nakrájejte na větší kousky (cca 2 cm). Poté na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem a máslem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a žampiony a obojí restujte 6–7 minut na středním plameni. Mezitím si najemno nasekejte petrželovou nať. Po uplynutí uvedeného času ji do pánve přidejte spolu s tymiánem, solí a pepřem, zamíchejte a plamen vypněte.
- 3Následně do pánve vyklepněte vejce a vše posypte parmazánem. Celou pánev vložte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut na 185–190 °C. Poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.