Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g hnědých žampionů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 15 g másla
  • 50 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 1 hrst čerstvé hladkolisté petrželové natě (můžete vynechat)
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 vejce velikosti M
  • 50 g parmazánu
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
  • 2Žampiony nakrájejte na větší kousky (cca 2 cm). Poté na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem a máslem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a žampiony a obojí restujte 6–7 minut na středním plameni. Mezitím si najemno nasekejte petrželovou nať. Po uplynutí uvedeného času ji do pánve přidejte spolu s tymiánem, solí a pepřem, zamíchejte a plamen vypněte.
  • 3Následně do pánve vyklepněte vejce a vše posypte parmazánem. Celou pánev vložte do vyhřáté trouby a pečte 4–5 minut na 185–190 °C. Poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT