6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 kuřecích stehen s kůží (6× 170 g)
- 1 velká červená cibule
- 1 velká červená paprika
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 500 ml vody
- 300 g těstovinové rýže* v suchém stavu (lze použít i jiné krátké těstoviny)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Cibuli oloupejte a nasekejte nahrubo. Papriku očistěte a nakrájejte na proužky. Česnek nakrájejte na plátky. Kuřecí stehna rozpulte, osolte a opepřete.
- 3V pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte rozpůlená stehna a opékejte je na mírném plameni 2–3 minuty z každé strany. Poté stehna vyjměte z pánve na talíř a dejte zatím stranou.
- 4Pánev s výpekem nechte na plotýnce, přidejte do ní nasekanou cibuli a opékejte ji 1,5 minuty na mírném plameni. Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku, česnek, rajčata z plechovky, rozmarýn, oregano a tymián a vše opékejte ještě 2 minuty. Poté do pánve přilijte 500 ml vody a celou směs vařte cca 10 minut na mírném plameni. Mezitím si připravte větší pekáč nebo zapékací mísu.
- 5Po 10 minutách směs v pánvi osolte a opepřete, přimíchejte do ní těstovinovou rýži a pánev odstavte. Směs přemístěte do pekáče nebo zapékací mísy, navrch naskládejte opečená kuřecí stehna, vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C. Po uvedené době zvyšte teplotu na 220 °C a pečte ještě 10 minut.
Tip
*Těstovinová rýže neboli orzo jsou drobné těstoviny vyrobené
ze semoliny – nejedná se tedy o skutečnou rýži, přestože orzo
vzhledem rýži připomíná a má i podobné použití v kuchyni;
využijete ho jako klasickou přílohu, ale také k přípravě rizot
či těstovinových salátů.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.