• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

16 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 320 g hladké mouky
  • 2,5 lžičky prášku do pečiva
  • 180 g másla cca 1 hodinu vyndaného z lednice
  • 4 L vejce (pokojové teploty)
  • 100 g třtinového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • ½ lžičky vanilkového extraktu (lze vynechat)
  • 250 ml vaječného koňaku
  • 180 g zakysané smetany (pokojové teploty)

SUROVINY NA MANGOVÉ ŽELÉ

  • 470 g mraženého manga (samozřejmě můžete použít i čerstvé)
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 plátky želatiny

SUROVINY NA KRÉM

  • 120 g másla cca 1 hodinu předem vyndaného z lednice
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 600 g smetany 40%
  • 1 lučina (100 g)
  • 1 tvaroh v cihličce (250 g)
  • 100 ml vaječného koňaku

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OZDOBU

  • 200 g hořké kvalitní čokolády (70%)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Troubu předehřejte na 170° C (horní a dolní ohřev). Připravte si ideálně tři stejně velké dortové formy o průměru průměru 20 – 22 cm. Pokud nemáte tři (ale jen dvě nebo jednu), upravte dobu pečení (těsto se bude péci samozřejmě déle).
  • 2V míse od robota (nebo ve větší míse, pokud použijete ruční šlehač) prošlehejte plochým nástavcem máslo s oběma cukry do světlé krémové hmoty. Po jednom zašlehejte vejce a následně vanilkový extrakt.
  • 3V jiné míse smíchejte suché ingredience.
  • 4Zhruba natřikrát zašlehejte střídavě mouku, zakysanou smetanu a vaječný koňak. Průběžně si stírejte případně zůstávající části těsta z boků mísy.
  • 5Rozdělte těsto rovnoměrně do forem, u nichž jste vyložili dno pečícím papírem (boky můžete nechat volné a nevymazané). Pokud máte 3 formy, pečte 35 – 40 minut (zkuste propečenost špejlí). Nechte chvíli zchladnout, vyřízněte z formy a vyklopte na mřížku. Nechte zcela vychladnout.

POSTUP NA MANGOVÉ ŽELÉ

  • 1Mango s cukrem povařte a rozmixujte tyčovým mixerem. Namočte plátky želatiny do studené vody. Jakmile změknou, vyždímejte je a nechte rozpustit v teplé mangové směsi (nevařte). Přikryjte potravinovou folií tak, aby se dotýkala povrchu a nechte v lednici vychladit a ztuhnout.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Prošlehejte máslo s oběma cukry. Zašlehejte tvaroh a lučinu. Nakonec do směsi přilijte šlehačku a vaječný koňak a prošlehejte do krémové konzistence.

POSTUP NA SESTAVENÍ DORTU

  • 1Seřízněte vrchní část korpusu do roviny. Podél okraje spodní části korpusu naneste (ideálně zdobícím sáčkem) okruží krému. Dovnitř naneste lžící mangové želé a lehce zakryjte dalším krémem. Postup opakujte i s dalším patrem. Po přiklopení vrchního patra nechte dort chvíli zpevnit v lednici. Následně namažte povrch zbylým krémem.
  • 2Pokud vám krém zbyde, můžete z odkrojených vršků korpusů sestavit skleničkové dezerty (vrstvěte střídavě jednotlivé dortové komponenty).

POSTUP NA ČOKOLÁDOVÉ PŘÍZDOBY

  • 1Čokoládové přízdoby jsou vyrobeny z temperované hořké čokolády. K temperování potřebujete cukrářský teploměr a mikrovlnnou troubu. 140 g čokolády zahřívejte po max. 20 vteřinových úsecích v mikrovlnné troubě tak, aby rozpuštěná čokoláda dosáhla 45°C. Následně vmíchejte zbylou čokoládu a mícháním nechte vychladnout na 28°C (nedávejte do lednice). Posledním krokem je zahřátí čokolády na 31-32°C.
  • 2Jakmile má čokoláda tuto pracovní teplotu, dejte si ji do zdobícího sáčku. Na pečící papír čokoládou kreslete domečky (můžete si předkreslit tužkou na spodní stranu papíru tvar, který pak následujete) a stromky a nechte při pokojové teplotě (nebo si klidně pomozte lednicí) ztuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA MANGOVÉ ŽELÉ

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OZDOBU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE