Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 150 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 100 g vlašských ořechů
  • 80 g moučkového cukru
  • 4 g prášku do pečiva
  • 1 žloutek
  • špetka soli

NÁPLŇ

  • 1½ kg jablek
  • 100 g krupicového cukru
  • 20 g bramborového škrobu
  • 1 citron
  • semínka z půlky vanilkového lusku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Mouku prosejeme spolu s cukrem a práškem do pečiva, zamícháme do ní sůl a jemně mleté ořechy. Přidáme máslo nakrájené na kostičky, žloutek a vypracujeme těsto. To rozdělíme na poloviny, jednu zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky. Druhou půlku rozmačkáme po celé ploše dortové formy o ∅ 23 cm, jejíž dno jsme předem vyložili pečicím papírem. Těsto propícháme vidličkou a dáme na 30 minut chladit do ledničky.
  • 2Vychlazené těsto ve formě předpečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 160°C s ventilátorem.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a každou čtvrtku rozkrojíme na tři části.
  • 2Do širšího kastrolku nebo hlubší pánve dáme cukr a citronovou šťávou, za stálého míchání na mírném plameni jej rozpustíme. Rozpuštěný cukr necháme bez míchání asi 1 až 2 minuty zezlátnout, přidáme jablka a vanilku. Jablka pět minut vaříme a opatrně promícháváme vařečkou, aby se příliš nerozpadla. Kastrolek sundáme z hořáku, škrobovou moučku rozmícháme v ½ dcl vody a za stálého míchání přilijeme k jablkům. Směs rozprostřeme na předpečený korpus.
  • 3Druhou polovinu těsta rozválíme na plát silný asi 4 mm, z něj nařežeme dlouhé proužky široké cca 1,5 cm a ty naskládáme do mřížky na povrch koláče.
  • 4Pečeme 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout, před podáváním můžeme poprášit vanilkovým nebo moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

NÁPLŇ