Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KŘEHKÉ TĚSTO

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g vychlazeného másla
  • 40 g moučkového cukru
  • velká špetka soli

NÁPLŇ

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 150 g červeného rybízu
  • 100 g malin
  • 60 g jemně mletých mandlí nebo mandlové moučky
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g třtinového cukru
  • 3 vejce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA Křehké těsto

  • 1Kostku ledu necháme ve skleničce povolit, aby se částečně rozpustil. Mouku promícháme se solí, přidáme k ní máslo rozkrájené na menší kousky, cukr a dvě lžíce ledové vody (led můžete také rozsekat v robotu a přidat dvě lžíce ledové tříště). Velmi rychle zpracujeme hutné těsto, aby se máslo příliš nerozpustilo. Z těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do potravinářské folie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce nebo 30 minut v mrazničce. Těsto si můžete také připravit i den předem.
  • 2Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme do formy o ∅ 24 cm, nejlépe s odnímatelným dnem, protože těsto je opravdu velmi křehké. Těsto na dně formy propícháme vidličkou, položíme na ně pečicí papír a nasypeme zátěž (fazole, keramzit, speciální keramické kuličky), aby se těsto při pečení nevypouklo. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180°C s ventilátorem, vyjmeme papír se zátěží a pečeme ještě dalších 5 minut při stejné teplotě.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Rybíz opláchneme a zbavíme stopek. Mandle promícháme s třtinovým cukrem a rozprostřeme je na předpečený korpus. Na mandle poklademe ovoce.
  • 2Vejce rozšleháme se smetanou a cukrem a opatrně jimi přelijeme ovoce ve formě. Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na roštu. Nejlepší je následující den vychlazený z ledničky.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

KŘEHKÉ TĚSTO

NÁPLŇ