4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mramorové dýně nebo Hokkaido
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 balení uzeného tofu
- 40 g rajského protlaku
- 160 ml kokosového mléka
- 1 kávová lžička curry pasty
- 1 kávová lžička sójové omáčky
- Čerstvá thajská bazalka
- 1 chilli paprička
- Olivový olej
- Sůl
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na 200 °C. Dýni umyjeme (mramorovou dýni oloupeme), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na 1,5 cm proužky, které vyskládáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 minut.
- 2Cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky orestujeme na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje. Přidáme tofu nakrájené na kostky a opékáme několik minut. Do pánve přidáme rajský protlak a curry pastu. Minutu restujeme, zalijeme 200 ml vody a kokosovým mlékem. Na závěr přidáme na kostky nakrájenou pečenou dýni. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.
- 3 Podáváme s rýží.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!