4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g tučného měkkého tvarohu (nejlépe baleného ve fólii)
- 100 g másla
- 1 červená kapie
- 1 malá cibule nebo 2 jarní cibulky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2-1 lžička soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Máslo a sůl vložte do robota a nechte při poloviční rychlosti promíchávat třecím nástavcem alespoň 10-15 minut. Máslo tak podstatně změní konzistenci, zesvětlá a nabude.
- 2V mezičase oloupejte cibuli a nakrájejte nadrobno. Pokud použijete jarní cibulky, ponechte jim nejen bílou část, ale také pevnou a zdravou zelenou nať. Papriku odjádřete, rozkrojte na třetiny nebo čtvrtiny, dočistěte a také nakrájejte na co nejdrobnější kostičky.
- 3Mletou papriku smíchejte s olivovým olejem. Snižte výkon robota na minimální otáčky a přidejte papriku s olejem. Po lžících nechte zapracovat tvaroh a nakonec ještě přisypte nakrájenou zeleninu. Stěrkou uvolněte pomazánku od stěn nádoby a nechte naposledy krátce promíchat do rovnoměrného obarvení a rozptýlení přísad.
Tip
Máslo, když ho dostatečně dlouho mícháte vařečkou, zesvětlá a nabyde na objemu, protože se našlehá a pojme vzduch. Tím se podstatně odlehčí a vytvoří tak ten nejlepší základ pro jakékoli pomazánky, co znám. Doporučuju však předat celou záležitost do spárů samostatného kuchyňského robota.
Pomazánka také skvěle chutná bez mleté papriky a kapie, jen s jarní cibulkou. Nebo pažitkou.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.