5 SKLENICRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg jahod
- 10 g citrusového pektinu
- 120 g čekankového sirupu
- Špetka soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Vložíme je do hrnce, ve kterém budeme marmeládu vařit a rozmačkáme je nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme čekankový sirup a špetku soli, která zvýrazní přirozenou sladkost ovoce.
- 2Zapneme plotýnku, přivedeme k varu a následně přisypeme citrusový pektin. Necháme dvě minuty probublávat a ihned plníme do horkých sklenic. Zavíčkujeme a nyní máme dvě možnosti.
- 3Sklenici otočíme dnem vzhůru a necháme 5 minut odpočinout, následně otočíme zpět. Marmeládu uchováváme v lednici a spotřebujeme co nejdříve.
- 4Nebo naplněné sklenice zavaříme 15 minut na 85 °C. Zavařenou marmeládu není třeba uchovávat v lednici.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!