
Cilento
Cilento Buffalo mozzarella PDO
125 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Italská mozzarella vyrobená z plnotučného buvolího mléka. Mozzarella Bufala s ochranným označením DOP se smí vyrábět výhradně z plnotučného mléka pocházejícího z oblasti Campana. Její název je odvozený od výrazu "mozzare", který označuje hnětení sýrového těsta v rukách do požadovaného tvaru. Následně se naloží do solného nálevu. Sýr se vyznačuje sněhově bílou barvou, měkkou texturou a příjemně jemnou chutí.

Území Kampánie a chovu buvolů...
Region Kampánie, ležící u Tyrhenského moře, je obklopen idylickou přírodou, která je na severu poměrně hornatá a na jihovýchodě se rozkládá rovina. Jedná se o téměř ideální místo pro chov buvolů, kteří milují divokou přírodu. Díky přirozenému prostředí a potravě získává mléko jinou kvalitu i chuť.

Použití
Sýr před konzumací vyndejte z chladničky a nechte natemperovat alespoň 1 hodinu před jídlem nebo ho namočte 7–8 minut do horké vody (40 °C). Nejlépe si ho vychutnáte samotnou jako předkrm, využít ho můžete například do salátů, na pizzu anebo do těstovin.
O výrobci
Cilento je rodinná italská firma, kterou založili Vico a Joseph roku 1976 v severní části Kampánie. Rodinná farma se specializuje na výrobu mléčných produktů z buvolího mléka, která vychází z tradičních rodinných receptur. Filozofií firmy je péče, ochrana a rozvoj území a zvířat, které představují bohatství farem. Místní krajina je chráněna díky využívání moderních technologií, jejichž pohon využívá obnovitelných zdrojů energie.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.
Výrobce
CILENTO S.p.A.
Via Campo Felice,111
81030 Cellole
Itálie
Durability
Composition
| Pasterizované bůvolí mléko |
| Přírodní inokulum ze syrovátky |
| Sůl |
| Syřidlo |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1086 kJ/262 kCal |
| Fats | 23 g |
| including saturated fatty acids | 16 g |
| Carbohydrates | 0.8 g |
| including sugars | 0.8 g |
| Protein | 13 g |
| Salt | 0.61 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Milk |