Čerstvě utrženo Paprika červená špičatá odr. Palermo 2 ks (180g+)

180 g
Čerstvě sklizeno
49,90 Kč 277,22 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

5000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Paprika Pepina je odrůda Palermo, což je sladká paprika typu Dulce Italiano. Jedná se o dlouhou špičatou papriku s délkou až 30 cm, čímž se řadí mezi jedny z nejdelších paprik. Má lehké vroubkování podél celého plodu. Chuť papriky je plná, lehce kořeněná. Kromě vysokého obsahu cukru je velice šťavnatá a má také příjemné zastoupení kyselin. Na stupnici cukernatosti se pohybuje mezi 8–11 °Bx. Tato paprika je vhodná jak do studené, tak teplé kuchyně.

Tato silnostěnná paprika je zralá a má plnou chuť při červeno-hnědavém zabarvení. Kompletně červenou barvu na celém plodu mohou dosáhnout až po několika dnech od sběru při vyšších skladovacích teplotách. Papriky Palermo mohou mít kromě červené i žlutou, oranžovou, tak i hnědou barvu. Váha plodu se pohybuje v rozmezí 100–190 g, kdy modus nabývá hodnoty 120 g.

Čerstvě sklizeno

Věděli jste, že zeleninu a ovoce s označením “Čerstvě sklizeno” vám doručíme přímo od zelináře již za 6 hodin od sklizně?

Na Rohlíku najdete v sezóně lokální zeleninu a ovoce, u které vám můžeme garantovat, že se dostane na váš stůl za 6 až 48 hodin po sklizni. Je to díky tomu, že čerstvě sklizenou zeleninu nám vozí zelináři přímo na náš rohlíkovský sklad, odkud vám ji rovnou rozvážíme domů. Zelenina tak neputuje zbytečně v kamionech do meziskladů a prodejen, jako tomu je u kamenných obchodů. Na Rohlíku jde čerstvá zelenina z pole přímo k vám.

Použití

Papriky a kapie mnoha tvarů a barev patří na náš letní stůl už dlouhá léta. V čerstvém stavu je kapie vhodná do salátů, na chlebíčky či jako obloha k teplým jídlům. Tepelně zpracovaná je rovněž výborná, nejlépe v kombinaci s další zeleninou. Kapie také dokáží podtrhnout chuť masa a používají se proto také při dušení, zapékání nebo grilování. 

Tip! Připravte si s námi pečené papriky s česnekem.

Papriky se stopkami poklademe na plech na pečící papír a pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C, až se začnou na paprikách dělat puchýře, slupka může být místy i černá. Po upečení plech vyjmeme, papriky do pečícího papíru zabalíme a vložíme do mikrotenového sáčku, který dobře utěsníme, nebo do hrnce s poklicí a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. Připravíme si zálivku – sůl smícháme s vinným octem, přidáme olivový olej a dobře vidličkou promícháme. Papriky na talíři posypeme prolisovaným česnekem, zalijeme zálivkou a hustě posypeme petrželkou. Podáváme s pečeným masem a bramborem.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Papriky skladujte jako ostatní zeleninu v chladném a suchém prostředí a pokud možno, co nejkratší dobu. V ledničce vydrží při teplotě kolem 5 °C zhruba jeden týden.