Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Wagyu Tottori steak plátky

cca 110 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY

Prémiová kvalita

cca

 923,00 Kč 8 400,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků má v Oblíbených

Země původu: Japonsko,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Steakové plátky prémiové kvality z Wagyu Tottori Torikai Chikusan v Japonsku. Balení obsahuje zhruba 100 gramů.

Tenké plátky ze steakových mas jsou nejčastější řezy snad ze všech partií wagyu. Na jejich krájení se používají podobné nářezové stroje jako u nás na uzeniny. Maso by mělo být podchlazené na -1–0 °C, pak se teprve krájí a bez temperování na pokojovou teplotu, jak jsme zvyklí u jiných steakových mas, se rovnou upravuje

Wagyu

Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot). Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost

Použití

Vyzkoučejte japonskou techniku Sukiyaki, při které se tenké plátky ve středně rozehřáté pánvi opečou jen z jedné strany na hovězím loji nebo řepkovém oleji. Zalijí se směsí omáčky saké mirin a sójovky, která rychle zkaramelizuje. Pak už plátek masa jen namočíte do rozkvedlaného žloutku a hned vložíte do úst. 

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 4 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vyzrálé hovězí maso plemene Wagyu, Tottori, Torikai Chikusan farm