Naše maso
Naše maso Wagyu Tottori steak plátky
cca 110 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Steakové plátky prémiové kvality z Wagyu Tottori Torikai Chikusan v Japonsku. Balení obsahuje zhruba 100 gramů.
Tenké plátky ze steakových mas jsou nejčastější řezy snad ze všech partií wagyu. Na jejich krájení se používají podobné nářezové stroje jako u nás na uzeniny. Maso by mělo být podchlazené na -1–0 °C, pak se teprve krájí a bez temperování na pokojovou teplotu, jak jsme zvyklí u jiných steakových mas, se rovnou upravuje.
Wagyu
Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot). Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.
Použití
Vyzkoučejte japonskou techniku Sukiyaki, při které se tenké plátky ve středně rozehřáté pánvi opečou jen z jedné strany na hovězím loji nebo řepkovém oleji. Zalijí se směsí omáčky saké mirin a sójovky, která rychle zkaramelizuje. Pak už plátek masa jen namočíte do rozkvedlaného žloutku a hned vložíte do úst.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vyzrálé hovězí maso plemene Wagyu, Tottori, Torikai Chikusan farm |