Hodnocení služby Vivino

Ferrari

Ferrari Brut F1 Special Edition NV

0,75 l
Prémiová kvalitaTento produkt je určen starším 18 let.
669,90 Kč 893,20 Kč/l

Doručení už do 60 minut

100+ zákazníků má v Oblíbených

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Ferrari Brut F1 Special Edition NV se vyznačuje svěžími a ovocnými tóny s neuvěřitelně jemnou pěnou. Vůně obsahuje tóny zeleného jablka, bílé broskve, citrusových plodů jako růžového grapefruitu a pomerančových květů, které přecházejí do tónů sušených bylin, následovaná nádechem křehkého těsta a glazovaných mandlí. Na patře je víno vyvážené s osvěžující kyselinkou a lehkými tóny ovoce a minerálů. Celkově je víno suché, elegantní a osvěžující, s delikátními ovocnými a minerálními tóny. Perlage je jemná, sametováperzistentní a elegantní s dlouhým závěrem a jemnými citrusovými tóny.

Ferrari Brut F1 Special Edition NV je vynikající italské šumivé víno z produkce vinice Ferrari, která se nachází v oblasti Trentino v Itálii. Toto šumivé víno je speciální edicí vytvořenou pro oslavu spolupráce mezi vinařstvím Ferrari a Formulí 1.

Charakteristika vína

  • Odrůda: 100 % Glera
  • Oblast: Trentino
  • Výše zbytkového cukru: Brut
  • Obsah alkoholu: 12,5 %

Snoubení s pokrmem

Víno doporučujeme servírovat vychlazené při teplotě 6–8 °C, aby se co nejlépe zachovala jeho chuť a aroma.

Ferrari Brut F1 Special Edition se hodí jako aperitiv nebo jako doprovod ke svěžím a lehčím jídlům. Díky své vyvážené kyselosti a osvěžující chuti se podává různým mořským plodům, jako jsou krevety, mušle, ústřice, krab, humr a podobně. Víno se skvěle hodí i jako doprovod k japonským specialitám, jako je sushi, sashimi, tempura a další.

Ferrari Brut F1 Special Edition je ideální pro osvěžující saláty, jako je Caesar salát, řecký salát nebo salát s citrusovými plody. Je také skvělou volbou k pikantním sýrům. 

Celkově lze říci, že Ferrari Brut F1 Special Edition je skvělým společníkem k lehkým a svěžím jídlům s vysokou kyselostí, které budou dokonale ladit s jeho osvěžující chutí.

O vinařství

Cantine Ferrari je italské vinařství se sídlem v oblasti Trentino v severní Itálii. Vinařství se specializuje na výrobu šumivých vín tradiční metodou kvašení v láhvi, tzv. metodo classico. Cantine Ferrari bylo založeno v roce 1902 Giuliem Ferrarim s cílem vytvořit v Trentinu skvělý italský sekt. V roce 1952 převzala společnost rodina Lunelli, která pokračovala v činnosti Ferrari zaměřené na výrobu šumivých vín schopných konkurovat francouzským šampaňským. Vinařství se pyšní dlouhou tradicí a vynikající kvalitou svých vín, což dokazuje i fakt, že se stalo oficiálním dodavatelem italského prezidenta.

Mezi nejznámější produkty Cantine Ferrari patří například Ferrari Brut, Ferrari Rosé a Ferrari Perlé. Tyto šumivé vína mají charakteristickou ovocnou chuť a vůni, jsou velmi elegantní a osvěžující. Vinařství Cantine Ferrari kladou velký důraz na udržitelnost a respekt k přírodě, a proto používají při výrobě svých vín pouze ekologicky šetrné postupy. Díky tomu se vinařství stalo jedním z předních italských výrobců biodynamických vín.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu.

Výrobce

Ferrari Fratelli Lunelli S.p.a.
Trento
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 939 dní.

Složení

Vinná réva

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.