DEVENAL

DEVENAL 500MG Potahovaná tableta 60

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
319,90 Kč 319,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Devenal je vazoprotektivum. Zvyšuje napětí žilní stěny a odolnost krevních vlásečnic. Devenal se používá u dospělých: - k léčbě příznaků chronické žilní nedostatečnosti dolních končetin: pocit tíhy v nohou, otok nohou, bolest, noční křeče nohou, - k léčbě příznaků akutní ataky hemoroidálního onemocnění, jako jsou bolest, krvácení a otok v oblasti konečníku. Balení obsahuje 60 tablet.

Léčivou látkou je Flavonoida micronisata (obsahující 450 mg diosminu a 50 mg dalších flavonoidů vyjádřených jako hesperidin). Pomocné látky jsou: Jádro tablety - magnesium - stearát, mastek, kukuřičný škrob, želatina, mikrokrystalická celulóza 102. Potahová vrstva - červený oxid železitý (E172), žlutý oxid železitý (E172), makrogol 3350, částečně hydrolyzovaný polyvinylalkohol, oxid titaničitý (E171), mastek.

Dávkování: Vždy používejte Devenal 500mg přesně podle pokynů uvedených v této příbalové informaci. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Chronická léčba žilní nedostatečnosti: Doporučená dávka u dospělého jsou 2 tablety denně, optimálně 1 tableta v poledne a 1 tableta večer, s jídlem. Akutní ataka hemoroidálního onemocnění: Doporučená denní dávka pro dospělého v průběhu prvních 4 dnů léčby je 3 tablety 2x denně (6 tablet denně). V průběhu následujících 3 dnů je dávka 2 tablety 2x denně (4 tablety denně). Pro udržovací léčbu je dávka 1 tableta 2x denně.

Kontraindikace: Čtěte pozorně příbalovou informaci. Neužívejte přípravek jestliže jste alergický(á) na kteroukoli složku tohoto přípravku. Nedoporučuje se užívat během těhotenství a nesmí se užívat během kojení. Bezpečnost a účinnost přípravku Devenal u dětí a adolescentů ve věku do 18 let nebyla dosud stanovena. Proto se použití u pediatrické populace nedoporučuje. Devenal se nedoporučuje používat u dětí a dospívajících.

Výrobce: Extractumpharma

EAN: 8594032759781

SUKL kód: 249172

Farmakoterapeutická skupina: Diosmin, kombinace

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek