Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

MASO!

MASO! Beef tenderloin

ca. 0.9 kg

7 DAYS AVERAGE FRESHNESS

This product stays fresh for an average of 7 days after delivery, with a guaranteed minimum of 3 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Fresh from the farm
Sold out. Expected back on Sat.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Hovězí svíčková, ve světě známá pod označením Tenderloin, je sval z oblasti hřbetu býka. Jelikož je po celou dobu života zvířete tento sval minimálně namáhán, jedná se o sval nejjemnější s jedinečnou jemností svalových vláken.

Svíčkovou lze upravovat opravdu na všechny způsoby. Tradičními úpravami jsou svíčková omáčka, nebo steak, lehce netradičně může být použita na carpaccio.

Maso je dodáváno bez palce.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Hodí se k syrové konzumaci v podobě carpaccia, ale i k tepelné úpravě. 

Tip! Připravte si Carpaccio z hovězí svíčkové podle následujícího receptu:

Maso potřete olivovým olejem a nechte při pokojové teplotě cca hodinu odstát. Na potravinovou folii dejte pomletý pepř, chilli, nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn, bazalku a nastrouhanou citronovou kůru. Tuto směs pořádně vmasírujte do masa. Zabalte pevně do folie a nechte v lednici do druhého dne odležet. Před podáváním vložte na 2 hodiny do mrazáku. Maso krájejte na tenké, skoro průhledné plátky. Podávejte pokapané olivovým olejem s čerstvým pečivem a parmezánem.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 7 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí svíčková