Řeznictví a uzenářství U Dolejších
U Dolejších Davelská vinná klobása
cca 0,61 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vinná klobása vyrobená z vepřového a hovězího masa.
Vinná klobása je tradiční, česká pochoutka příbuzná bavorské, bílé klobáse. Vyrábí se podle vlastní receptury z jemně umleté směsi vepřového a hovězího masa, do které se přidají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Hmota se poté naplní do přírodního střívka.
Klobása se nejčastěji stočí do spirály a po upečení získá červenou barvu. Komplexně tak připomíná Slunce, proto tradičně bývá servírována na vánoční tabuli jako oslava slunovratu.
Použití
Klobásy nejsou tepelně opracované, proto se musí tepelně upravit a zkonzumovat co nejdříve. Klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Nebo ji stočenou ve spirále obalte v trojobalu a můžete si jí vychutnat společně s bramborovým salátem.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřový bok | 30 % |
Vepřová plec | 23 % |
Hovězí přední | 14 % |
Pšeničná buchta | 8 % |
Lepek | |
Víno | 5 % |
E220 - Oxid siřičitý | |
Mléko | 5 % |
Laktóza | |
Voda | |
Kuchyňská sůl | |
Dextróza | |
Směs koření | |
Cukr | |
Regulátor kyselosti | |
E330 - Kyselina citronová | |
Slunečnicový olej | |
Aroma | |
Jedlé skopové střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1070 kJ/258 kCal |
Tuky | 20 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8.6 g |
Sacharidy | 8.2 g |
z toho cukry | 2.4 g |
Bílkoviny | 11 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Mléko |
Oxid siřičitý a siřičitany |