Doprava

Košík

Řeznictví a uzenářství U Dolejších

U Dolejších Davelská vinná klobása

cca 0,61 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Zachraň mě za 130,10 Kč
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika, EU,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Vinná klobása vyrobená z vepřového a hovězího masa.

Vinná klobása je tradiční, česká pochoutka příbuzná bavorské, bílé klobáse. Vyrábí se podle vlastní receptury z jemně umleté směsi vepřového a hovězího masa, do které se přidají rohlíky namočené v mléce, bílé víno, muškátový květ a citrónová kůra. Hmota se poté naplní do přírodního střívka.

Klobása se nejčastěji stočí do spirály a po upečení získá červenou barvu. Komplexně tak připomíná Slunce, proto tradičně bývá servírována na vánoční tabuli jako oslava slunovratu.

Použití

Klobásy nejsou tepelně opracované, proto se musí tepelně upravit a zkonzumovat co nejdříve. Klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a opeče na rozpáleném tuku. Nebo ji stočenou ve spirále obalte v trojobalu a můžete si jí vychutnat společně s bramborovým salátem.

Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.

Jak se to dělá?

Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.

Co vám Rohlík přináší?

"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Výrobce

U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřový bok30 %
Vepřová plec 23 %
Hovězí přední14 %
Pšeničná buchta8 %
Lepek
Víno5 %
E220 - Oxid siřičitý
Mléko5 %
Laktóza
Voda
Kuchyňská sůl
Dextróza
Směs koření
Cukr
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronová
Slunečnicový olej
Aroma
Jedlé skopové střevo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1070 kJ/258 kCal
Tuky20 g
z toho nasycené mastné kyseliny8.6 g
Sacharidy8.2 g
z toho cukry2.4 g
Bílkoviny11 g
Sůl2 g
Vláknina0 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Mléko
Oxid siřičitý a siřičitany
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.