Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Hovězí salsiccia z čestru

cca 470 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 3 DNY

Prémiová kvalitaOd českého farmářeZachraň mě za 276,30 Kč
Vyprodáno. Očekáváme v pá.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Čerstvá hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Čerstvá salsiccia z čestru je varianta z hovězího masa (krk, žebro, hrudí a lůj) s trochou pepře a solí, naražená do skopového střívka, se hodí na opékání a grilování.

Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tísíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se do čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.

Balení obsahuje 10 klobásek (500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Čerstvou salsicciu opékejte nebo grilujte pozvolna a krátce, při vysoké teplotě by rychle popraskala. Při opékání se mírně nafukuje, až v jednom momentě lehce praskne, a pak se začne zase pomalu smrskávat. To už ji stáhněte a nechte chvíli odpočinout.
Pokud ji chcete přimíchat do těstovin nebo rizota, opečte ji a pak nakrájejte. Jestliže chcete použít jen její obsah (dílo), pak salsicciu po celé délce nařízněte, stáhněte střívko a dále zpracovávejte podle zvoleného receptu. 
Nebo se inspirujte třemi recepty, které jsme společně s pány Kšánou a Skopcem z AMASA společně připravili!
Tip!
 Pokud budete salsiccu tak jako Italové podávat k těstovinám, trochu ji dosolte. Italské varianty jsou obvykle slanější.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 3 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso94 %
Hovězí lůj4 %
Jedlá sůl
Černý pepř
Přírodní obal skopové střevo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota990 kJ/234 kCal
Tuky18 g
z toho nasycené mastné kyseliny8.5 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny18 g
Sůl1.2 g
Vláknina0 g