MSC Mušle Sv. Jakuba Hřebenatky (rozmrazeno)
250 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výběr nejlepších hřebenatek ve 250 g balení.
Mušle sv. Jakuba neboli Hřebenatky v sobě ukrývají měkké a chutné maso, které svým nádechem může připomínat chuť oříšků. Právě díky tomu jsou považovány za jednu z největších specialit v těch nejlepších restauracích po celém světě.
Mušle prošly hlubokým zamrazením a byly rozmrazeny za přísně kontrolovaných teplot a tento postup nelze zaměňovat s domácím rozmrazováním. Tyto procesy se používají i v tradičních rybářských zemích pro lepší dostupnost a zachování chuťových i vizuálních vlastností.
Jedním ze zvlášť populárních způsobů přípravy masa z této mušle je pečení na rožni s přidáním trochou olivového oleje. Hřebenatky jsou velmi citlivé, proto je důležité, aby jejich maso bylo připravováno tím způsobem, který zachovává jeho charakteristickou chuť. Mnozí připravují hřebenatky v samotné mušli, posypané sýrem a krátce zapečené v troubě, jen natolik, kolik je nutno, aby sýr roztál a vytvořil chutnou nádivku.
Produktová fotografie je pouze ilustrační.
Baleno v Nizozemsku.
Certifikace
Tyto produkty pocházejí z rybolovu, který byl nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov. www.msc.org
Použití
Mušle stačí krátce cca 2 minuty z každé strany opéct na másle a servírovat.
Hodí se také výborně do japonského sashimi.
Nebo si můžete připravit výborné marinované hřebenatky, podle snadného receptu.
Suroviny:
- hřebenatky
- olej
- čerstvé bylinky
- jarní cibulka
- česnek
- chilli
- limeta
- sůl a pepř
V misce s 25 ml oleje smícháme najemno nasekanou petrželku, jarní cibulku, česnek, sůl, pepř, chilli a poté pečlivě promícháme. Hřebenatky zakápneme limetovou šťávou, potřeme směsí a necháme odležet. Na rozpálenou pánev přidáme hřebenatky a za stálého míchání smažíme cca pět minut.
Skvěle chutnají s čerstvou bagetkou.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 2-7 °C.
Trvanlivost
Složení
Hřebenatka | 70 % |
Voda | 30 % |
Sůl | |
Acidifikátor | |
E330 - Kyselina citronová | |
Regulátor kyselosti | |
E331 - Citronany sodné | |
E500 - Uhličitany sodné |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 202 kJ/48 kCal |
Tuky | 0.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 1.7 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 9 g |
Sůl | 2.1 g |
Vláknina | 2 g |
Alergeny
Měkkýši |