Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Pitahaya červená je tropickou superpotravinou, která je populární zejména v Asii. Je balena do banánového listu, bez plastového obalu.
Tento sladký plod kaktusu je texturou podobný kiwi. Chuťově se také podobá tomuto zelenému ovoci skříženému s melounem. Semínka mají jemně oříškovou chuť.
Použití
Ostrým nožem plod podélně rozkrojte. Vnitřek ovoce vydlabejte lžičkou nebo nakrájejte na kostičky pomocí vertikálních a horizontálních řezů. Poté do slupky zezadu zatlačte a vytlačte kostičky ven, odtrhnětě je ručně nebo lžičkou. Takto můžete pitahayu přidat do salátů, smoothies, do jogurtu nebo si ji vychutnat jen tak. Pro zvýraznění chuti podávejte se šťávou z limetky.
Tip! Z pitahayi si můžete připravit tzv. Pitahaya bowl.
Mraženou pitahayu rozmixujte spolu s banánem, lesním ovocem a trochou kokosového mléka. Přelijte do misky a podávejte s nakrájeným ovocem, semínky a ořechy jako zdravou snídani nebo svačinu.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Na kuchyňské lince můžete pitahayu skladovat asi 3 dny, v chladničce v plastovém sáčku vydrží asi 2 týdny. Po rozkrojení vydrží v chladničce v plastovém sáčku jen velmi krátce, proto je lepší ji v takovém případě skladovat nakrájenou na kostičky v mrazáku.