Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Gothajský salám (krájený)

cca 100 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmářeZachraň mě za 14,85 Kč
Vyprodáno. Očekáváme v po.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Gothajský salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat.

Gothajský salám vyrábíme v Amase podle původní československé receptury z roku 1977. Libové hovězí a vepřové maso, tučnější vepřové a koření (černý pepř, sladká paprika, muškátový květ a česnek) se v kutru (velký řeznický mixér) vymíchají na jemnou spojku čili sekánku. Poté se přidá pěkné hřbetní sádlo a pomalými otáčkami nožů kutru se naseká na tzv. zrno o velikosti asi 8 mm. Pevné dílo narážíme do hovězích deníků (slepé střevo). Po osušení v teplé udírně se gothaj pozvolna vyudí na bukovém dřevu a několik hodin se šetrně vaří v páře.

Balení obsahuje cca 200 g krájeného gothaje. Baleno v ochranné atmosféře.

Gothaj

Gothajský salám, jak ho známe dnes, vznikl úpravami z původního receptu Gothaer Wurst, který si čeští řezničtí tovaryši přinesli v 19. století z německého města Gotha, kde ho jako první připravil uzenářský mistr Johann Daniel Kestner. Tato část německého Durynska proslula právě uzenářskými specialitami. V českých zemích se tento vyhlášený salám připravuje přes sto let a traduje se, že podle gothaje poznáte řezníka. Pečlivost a poctivost při přípravě masa i při výrobě gothaje se rozhodně vyplácí.

Použití

Gothaj si můžete vychutnat jen tak, s čerstvým pečivem, oblíbené jsou však i další variace. Některé z nich mají vtipné názvy: „dělnické carpaccio“ jsou tenké plátky gothaje s octem a cibulí, „dělnický řízek“ je zase gothaj obalený v trojobalu a osmažený jako řízek. Někdo si gothaj rád přidá do leča místo špekáčku, jiný zas do francouzských brambor – a řeznicí ho milují v hemenexu. Prostě místo šunky vyzkoušejte voňavý a šťavnatý gothaj.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso44 %
Hovězí maso29 %
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Černý pepř
Muškátový květ
Sladká paprika
Čerstvý česnek
Obal hovězí deník

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1680 kJ/398 kCal
Tuky39.3 g
z toho nasycené mastné kyseliny15.8 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny11 g
Sůl2 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.