Bidfood
Nature's Meadow Jehněčí hřebínek saratoga
cca 1 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Saratoga je část krku nepravidelného tvaru s očištěnými žebírky navazujícími na hřbet. Svalovina je prorostlá tukem, který příznivě ovlivňuje chuť masa. Jehněčí maso pochází z mladých ovcí poražených ve stáří od 5 do 12 měsíců. V balení budou dodány dva kusy hřebínku, s pěti očištěnými žebírky.
Exkluzivně nabízíme čerstvé jehněčí maso z Irska pod značkou Nature's Meadow. Jehňata jsou chována venku a odstavena od mateřského mléka ve věku asi 10 týdnů. Příznivé klimatické podmínky Irska s častými srážkami a rozlehlými loukami zaručují kvalitní přirozenou potravu po celý rok. Jehňata nejsou ustájená a živí se pouze trávou na pastvinách. Takové podmínky pozitivně ovlivňují kvalitu masa, jeho barvu i chemické složení.
Použití
Vyzkoušejte tento recept na jehněčí hřebínek v bylinkovém kabátku:
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na sporáku rozpalte těžký litinový kastrol vhodný do trouby, až se z něj začne kouřit. Jehněčí kotletky osolte a opepřete. Do kastrolu vlijte olej a opečte na něm maso ze všech stran dohněda včetně konců – trvá to asi 2 minuty. Přesuňte kastrol do trouby (hřebínky by měly být otočené masitou částí nahoru) a pečte 13–15 minut pro střední propečení. Potom maso přemístěte na prkénko a nechte ho 7–8 minut odpočinout. Poté maso potřete dijonskou hořčicí. Nahrubo nasekané bylinky (petržel, pažitku, mátu) promíchejte na talíři a maso v nich obalte. Bylinkovou směs zlehka přitlačte k masu dlaněmi. Krájejte plátky mezi žebry a podávejte pokapané šťávou z pánve a s lehkým salátem a křupavou bagetou.
Kromě pečení se doporučuje i úpravu grilováním.
O výrobci
Dawn Meats Global (DMG) je světová společnost zabývající se chovem masa se zvláštními znalostmi v oblasti bílkovin hovězího, jehněčího a vepřového masa.
DMG působí ve Waterfordu v Irsku s dalšími prodejními kancelářemi v Londýně a Dánsku. Společnost DMG je díky úzkým znalostem trhu a společně s kvalifikovanými a specializovanými pracovníky schopna vyhovět místním potřebám a požadavkům, čímž poskytuje zákazníkům a dodavatelům nejvyšší úroveň služeb
Skladování
Skladujte při 0–4 ºC maximálně 5 dnů, při 0–2 °C viz datum spotřeby.
Po otevření zpracujte do 48 hodin.
Výrobce
Dawn Meats Head Office
Grannagh, Waterford
Ireland - X91 HRR3
Trvanlivost
Složení
Irský jehněčí hřebínek | 100 % |