Café Montaña
Café Montaña Natur Decaf filtr/espresso bezkofeinová zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bezkofeinová káva pocházející z farem rozprostírajících se po svazích Kolumbijského masivu.
K její dekofeinizaci bylo použito té nejšetrnější metody dekofeinizace využívající pouze studniční vodu a přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.
V chuti výrazně sladká, má šťavnaté tělo a ucítíte v ní podtóny cukrové třtiny, pomeranče a medu. Chuťový zážitek i pro ty, kteří by po bezkofeinové kávě jinak nikdy nesáhli.
- Země: Kolumbie
- Region: Tolima
- Farma: společenství drobných farmářů
- Chuť: výrazně sladká chuť, podtóny medu, cukrové třtiny a pomeranče
- Příprava: od espressa, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu
Chuť bezkofeinové kávy vždy podstatně ovlivňuje proces dekofeinizace. Díky unikátnímu přírodnímu procesu dekofeinizace, kde je použito pouze přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny a studniční voda, jsou zrnka Natur Decaf chuťově sladká a s bohatým, šťavnatým tělem.
Původ
Zrnka Natur Decaf pochází od skupiny farmářů v hornatém regionu Tolima, který je jedním z hlavních zdrojů výběrové kolumbijské kávy pro gurmány po celém světě. Pěstuje se na úrodných svazích Kolumbijského masivu a zbavuje se kofeinu ještě v zemi původu, tedy v Kolumbii. K dekofeinizaci dochází ve speciální vodní lázni, do které se přidává přírodní rozpouštědlo z cukrové třtiny.
Zrnka se během procesu dekofeinizace nikdy nezbaví kofeinu na 100%, naopak vždy zůstává jisté zbytkové minimum kofeinu. Norma maximálního množství kofeinu v bezkofeinové kávy pro státy Evropské Unie je stanovena na úroveň 0,1 % kofeinu v zrnu. V případě klasické kofeinové kávy je přitom u arabiky původní podíl kofeinu v zrnu v rozmezí 1,1 až 1,5 %, a v případě robusty 2,2 až 2,7 %. Káva Natur Decaf je zbavena kofeinu do té míry, že z původní hodnoty 1,4% kofeinu v kávovém zrnku činí zbytková hodnota pouze 0,03 % kofeinu v zrnku.
Zrnka se pěstují v nadmořské výšce v rozmezí 1.800 až 2.100 m.n.m. na svazích pohoří Kolumbijského masivu. Díky strmým svahům, podloží bohatému na minerály, stálé teplotě a vysoké vlhkosti vzduchu zde má káva perfektní podmínky pro pěstování.
Káva se sklízí dvakrát do roka. Složení odrůd kávovníku arabica v této kávě: Castillo, Caturra a Bourbon. Je ručně sbíraná, zpracovaná mokrou metodou a dosáhla bodového ohodnocení 84,5 bodů.
Proces dekofeinizace
- zelená zrna jsou za účelem postupného změkčení zvlhčovaná pomocí vodní páry
- zvlhčená zrna jsou ponořena do vodní lázně (85 °C) do níž je vpouštěno přírodní rozpouštědlo z melasy z cukrové třtiny uvolňující kofein v kávových zrnech
- voda je v průběhu 11 hodin trvající vodní lázně několikrát recyklována, dokud není dosaženo požadované minimální hodnoty kofeinu v zrnu
- kávová zrna zbavená kofeinu jsou pomocí vodní páry po vytažení z vodní lázně po dobu 3 hodin pomalu očišťována od zbytků přírodního rozpouštědla z melasy
- po očištění jsou kávová zrna po dobu 6 hodin postupně vysušována na požadovanou vlhkost zrna 11,5 %
Použití
Tato káva je vhodná pro jakoukoli přípravu: od klasického kávovaru, přes moka konvičku, až po filtrovanou kávu.
O výrobci
Café Montaña je pražírna výběrové kávy. Kávu si dováží sami přímo od farmářů z těch nejvyhlášenějších kávových oblastí v Kolumbii. Praží výběrové jednodruhové kávy, ale i perfektně vyvážené jednodruhové směsi. Firma se také zabývá dovozem výběrových zelených káv z Jižní Ameriky. Sháníte-li kvalitní kávu, Café Montaña je správnou volbou!
Skladování
Uchovávejte v suchu a chladu. Rozbalenou kávu dobře uzavřete.
Výrobce
Café Montaña s.r.o.
Piletická 486
50341 Hradec Králové
Česká republika
Trvanlivost
Složení
100% Arabica |