LFO
Bleu d´Auvergne PDO
125 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Lahodný sýr vyrobený z kravského mléka protkávaný modrou plísní, s pikantní vůní a jemně slanou chutí.
Středně velké sýrové válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve vlhkých sklepech a jsou propíchány jehlicemi.
Těsto je velmi hutné a smetanové, světle žluté barvy, která směrem k povrchu tmavne. V těstě jsou otvory a výrazné zelenomodré žíly. Chuť je plná a výrazná. Čím více je v sýru žilek, tím je slanější. Nechte se okouzlit touto zajímavou chutí.
Jak sýr vznikl
Sýr pochází z Auvergne ve střední Francii. První sýr zde vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby se do sýru pravidelně aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje.
Použití
Sýr je vhodný do salátů nebo teplých pokrmů, výborně se rozpouští a skvěle se hodí k hroznovému vínu.
O výrobci
Fromagerie Occitanes nabízí celou škálu regionálních francouzských sýrů prémiové kvality ze svých závodů na výrobu sýrů Auvergne (Saint-Nectaire, Auvergne blue, Fourme d'Ambert, Salers a Cantal), Pyreneje (ossau-iraty, tomme IGP Pyrenees, bethmal, čistá koza, smíšená koza-ovce), stejně jako sýr Roquefort.
Skladování
Uchovejte při teplotě 2–6 °C.
Výrobce
LES FROMAGER.OCCITANES
Zone industriale,B.P.15
Villefranche de Lauragais, 312 90
Francie
Trvanlivost
Složení
Mléko |
Jedlá sůl |
Mlékárenské kultury |
Plísňová kultura Penicillium |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1419 kJ/342 kCal |
Tuky | 28 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 1.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 2.6 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Mléko |