Zanetti
Zanetti Parmigiano Reggiano D.O.P.
150 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Sýr původem z Itálie se vyrábí z italského kravského mléka v celé Pádské nížině.
Sýr Parmagiano se vyrábí v jednom z nejstarobylejších italských měst – v Parmě, kde krávy žijí volně na loukách a mají neustálý přísun čerstvé, zelené píce nebo sena. Parmazán je charakteristický nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a rozinek, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má světle slámovou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.
Použití
Parmazán má v kuchyni široké využití a v italské kuchyni je zcela nepostradatelný. Můžete ho využít na studené, ale i teplé předkrmy. Ideální na posyp všech těstovin, rizot, zeleninových salátů, ale i na steaky. Upečete z něj slané pečivo, přidáte do sendvičů. Je vhodný k červenému i bílému vínu.
O výrobci
Italská společnost Zanetti SpA je předním výrobcem a obchodníkem s tradičními italskými sýry, a současně firmou č. 1 ve vývozu sýrů Grana Padano a Parmigiano Reggiano, díky nimž byla jako první oceňovaná na zahraničním trhu. Rodinnou tradici odstartoval před více než sto lety Guido Zanetti, který společnost založil na přelomu století.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–8 °C.
Výrobce
Zanetti S.p.A.
3 Via della Madonna
24040 Lallio BG
Itálie
Trvanlivost
Složení
Mléko |
Jedlá sůl |
Mlékárenské kultury |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1633 kJ/392 kCal |
Tuky | 28 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 33 g |
Sůl | 1.6 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Mléko |