Řeznictví a uzenářství U Dolejších
U Dolejších Davelský pršut z pečeně krájený
100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 24 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Davelský pršut je sušené maso z vybrané vepřové pečeně.
Davelský pršut je českým ekvivalentem italského prosciutta. Připravuje se podle rodinné receptury a jeho samotná výroba trvá celý 1 měsíc. Maso se naloží do směsi soli a vybraného aromatického koření a nechá se zrát v moderních sušírnách. Vyznačuje se rubínovou barvou s tukovým krytím, které chuť sušeného masa krásně podtrhne.
Použití
Pršut se výborně se doplňuje s kuřecím masem, rybami i zeleninou. Dá se použít místo šunky, pod vejce nebo jinak upravit jako teplé jídlo.
Tip! Vyzkoušejte pečené brambůrky s pršutem a šalvějí podle následujícího postupu:
Brambory důkladně omyjeme a rozkrojíme podélně na poloviny, uvaříme do poloměkka. Poté je necháme částečně zchladnout. Na každou půlku brambůrky položíme lístek šalvěje a obalíme ji plátkem pršutu. Brambůrky rozložíme na plech vymazaný olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a upečeme je doměkka.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřová pečeně |
Dusitanová solící směs |
E250 - Dusitan sodný |
Dusičnanová solicí směs |
E251 - Dusičnan sodný |
E252 - Dusičnan draselný |
Směs koření |
Cukr |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1551 kJ/373 kCal |
Tuky | 27.9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 9.4 g |
Sacharidy | 2.9 g |
z toho cukry | 1.9 g |
Bílkoviny | 27.4 g |
Sůl | 4.8 g |
Vláknina | 0 g |