Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kiwano, známé též jako africká rohatá okurka, je podobné žlutému cukrovému melounu. Má stejně podlouhlý tvar, ale více oranžovou barvu a hrbatou slupku. Zelená dužnina je mazlavá a má konzistenci jako želé.
Obsahuje spoustu malých, ale pevných semínek. Plně zralá zelenina se chuťově podobá okurce, kiwi nebo banánu. Kiwano je také popsáno jako nasládlá okurka s citronovou šťávou. V některých oblastech se jí plody i nezralé, kdy jsou kyselejší, s více zeleninovou chutí.
Použití
Chuťově se hodí k použití jak do slané, tak i sladké kuchyně. Konzumuje se pouze šťavnatá dužina se semínky, případně šťáva. Plody se rozpůlí a dužina se dlabe lžičkou. Pro získání šťávy dužinu propasírujeme přes sítko. Kiwano se hodí do všech druhů salátů, ale i do marmelád.
Za zmínku stojí i jeho dekorativní efekt – prázdné skořápky se dají používat k netradičnímu servírování zmrzliny, pudinků, krémů, ovocných salátů apod.
Tip: Vyzkoušejte s námi tento ovocný salát.
Budeme potřebovat kiwano, limetku, ananasový meloun, pomeranč, med, sůl, sezamový olej a piniové ořechy.
Nejdříve meloun nakrájíme na větší kousky. Poté si připravíme šťávu z pomeranče, limetky a kiwana. Do šťávy přidáme všechny ingredience a dobře promícháme a poté přelijeme kostky melounu. Na závěr salát posypeme piniovými ořechy.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Uchovávejte při pokojové teplotě, plody však nejsou vhodné k dlouhému skladování.
Složení
Kiwano |