MozzarellArt
MozzarellArt Ricotta
250 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Lahodný ručně vyráběný přírodní sýr z tepelně neošetřovaného mléka.
Vytváří se z převařené syrovátky, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě mozzarelly. Syrovátka se vaří na 95 °C, což zahájí proces, při kterém proteiny, které byly v syrovátce, začnou stoupat k povrchu. Z toho, co se nakulminuje u povrchu, se pak vytvoří ricotta. Ricotta je velmi měkká a lehká.
V Mozzarellart věří, že by sýry měly být vyrobeny pouze ze základních surovin (mléko, sůl a syřidlo) a díky tomu jsou schopni poskytovat produkty mimořádně vysoké kvality.
Použití
Její výhoda je, že se dá použít jak pro slanou kuchyni, tak pro sladkou. Často se používá pro dezerty, například pro přípravu cannoli a dalších sladkých pochoutek.
O výrobci
Mozzarellart je prvním výrobcem ručně vyráběné mozzarelly v Praze. Tento obchod a jeho koncept výroby je naprosto unikátní nejen v Praze, ale v celé České republice.
Motto, kterým se řídí zní: “Italská tradice, české mléko”. Jejich jedinečná receptura jim umožňuje vyrábět sýry, které mají výjimečnou kvalitu a čerstvost. Každý den vyrábí sýry různých druhů - mozzarella, burrata, ricotta, scamorza atd.
A ačkoliv má každý jinou chuť, jednu věc mají všechny společnou - jsou vyráběny bez použití konzervačních nebo jiných přidaných látek.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 2–4 °C.
Upozornění
Není vhodné pro těhotné ženy.
Výrobce
Mozzarellart
Bělehradská 237/11
Praha 4 - Nusle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Mléko |
Jedlá sůl |
Syřidlo |
Regulátor kyselosti |
E330 - Kyselina citronová |
Alergeny
Mléko |