Šalotka banánová, síť
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Banánová šalotka je podlouhlá odrůda, charakteristická tím, že se vytváří větší množství drobných cibulek v trsu v barvě mědi, které jsou jemnější a lehce nasládlé chuti, než klasická cibule.
Použití
Šalotka je oblíbená zejména ve francouzské kuchyni. U nás se používá za syrova v salátech, Hodí se jako dekorace hotových pokrmů. Šalotku využijete jak při přípravě grilovaného a pečeného masa, tak i zvěřiny nebo ryb. Můžeme ji použít do omáček, polévek – jednoduše všude, kde se používá i cibule.
Lahůdkou je nakládaná šalotka ve sladkokyselém nálevu, pomalu pečená v tuku nebo lehce povařená.
Tip: Vyzkoušejte s námi cibulky na bílém víně.
Oloupané cibulky vcelku osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Zaprášíme moukou, podlijeme vínem a vodou a dusíme pod pokličkou doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zeleným kořením. Podáváme k masu.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Skladujte na suchém a temném místě při teplotě 2–3 °C.
Složení
I. jakost |